بیش فعالی چیست ADHD چیست

بیش فعالی چیست ADHD چیست

بیش فعالی چیست ADHD چیست ؟ حالتی است که فرد مبتلا عملکرد و فعالیت غیر عادی نسبت به سایرین دارد. این بیماری در برخی مواقع خود را با علائمی چون رفتارهای تکانشی، حرکت های مداوم، حواس پرتی و غیره نشان می دهد. در اغلب اوقات مدیریت بر روی افراد بیش فعال ممکن است بسیار دشوار باشد. گروه های شغلی مانند معلمان و کارفرمایان  و … خاطرات زیادی در مواجهه با این افراد را دارند که به کررات می توانند ساعت ها برایتان بازگو نمایند.

بیش فعالی چیست؟ بیش فعالی در شخص مبتلا خود را با علایم حرکت مداوم، اقدامات تکانشی و عدم توجه و تمرکز نشان می دهد. ساده ترین چیزها به راحتی حواس فرد بیمار را از کاری که در حال انجام آن است پرت می کند. رفتار بیش فعال معمولاً با فعالیت مداوم، حواس پرتی، تکانشگری، عدم توانایی در تمرکز، پرخاشگری و رفتارهای مشابه به این موارد همراه است.

ADHD چیست ؟ ADHD همان بیش فعالی است. در تعریف بر روی کاغذ همان طور که در بالا ذکر شد گنجانده می شود. ولیکن در عمل به دلیل عوامل متعددی به راحتی قابل توصیف نیست. درک این بیماری اغلب به قضاوت ناظر بستگی دارد. رفتاری که از نظر فردی بیش از حد به نظر می رسد، ممکن است از نظر فرد دیگر بیش از حد به نظر نرسد. اما برخی از کودکان، وقتی با دیگران مقایسه می شوند، به وضوح فعالیت بیشتری دارند. اگر در کار مدرسه یا دوست شدن تداخل ایجاد کند، این می تواند به یک مشکل تبدیل شود.

 همین طور برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با تماس با شماره 02144206861 از مشاوره تلفنی رایگان متخصصین ما در مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر نیز استفاده کنید.

مشکلات بیماری بیش فعالی چیست

این بیماری اغلب بیش از آنکه برای کودک مشکل ساز باشد، برای مدارس و والدین مشکل ساز می شود. اما بسیاری از کودکان بیش فعال، ناراضی یا حتی افسرده هستند. رفتار بیش فعال ممکن است باعث شود اطرافیان ،کودک را هدف آزار و اذیت قرار دهد. یا ارتباط با سایر کودکان را دشوار کند. کارهای مدرسه ممکن است دشوارتر باشد. کودکانی که بیش فعال هستند اغلب به دلیل رفتارشان مجازات می شوند.

از سوی دیگر افراد دارای این بیماری با نافرمانی ها و عدم رعایت دستورالعمل ها باعث ناراحتی اطرافیان شده. این موضوع فرصت های ترقی و رشد را در صورت عدم درمان از آن ها می گیرد. عدم تمرکز این افراد به موضوعات مهم باعث عدم موفقیت ایشان در کارها و امور محوله و وظایفشان می گردد و در صورت عدم درمان مانع از دستیابی فرد به اهداف و شاخه به شاخه شدن ایشان می گردد.

مشکلات ارتباطات اجتماعی در بیماری بیش فعالی ( ADHD ) چیست

اغلب مدیریت افراد مبتلا به این بیماری برای والدین و معلمان و کارفرمایان دشوار بوده و باعث به وجود آمدن برخوردهای رفتاری فی مابین فرد بیش فعال و اطرافیان می گردد. و نحوه واکنش مردم و اطرافیان ممکن است باعث بروز اضطراب یا افسردگی، شکست های شغلی و کاری  در فرد بیش فعال گردد. این افراد مستعد به مصرف مواد مخدر و محرک و الکل و … هستند.

در پاسخ به این سوال که مهم ترین مشکل بیش فعالی چیست، باید بگوئیم که مشکلات در برقراری ارتباط با دیگران می تواند سخت ترین مورد برای افراد مبتلا به ADHD باشد.

اختلال بیش فعالی یک اختلال واقعی است و افراد مبتلا به این بیماری در زندگی روزمره خود با چالش های بسیار واقعی روبرو هستند. و برخورد بی تفاوت و کم اهمیت نسبت به درمان این بیماری در کودکان و بزرگسالان می تواند عواقب بسیار زیادی را در زندگی فرد و اطرافیانش رقم بزند.

برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیش فعالی چیست ADHD چیست از مشاوره تلفنی رایگان متخصصین ما در مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر نیز استفاده کنید. فقط کافی است که با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمایید.

زمان ظهور علائم کی می باشد

بیش فعالی چیست 

همان طور که در مقدمه مقاله بیش فعالی چیست ( ADHD چیست ) بیان کردیم، این بیماری با عدم توجه می تواند موفقیت کودک در مدرسه و همچنین روابط او را تحت تأثیر قرار دهد.

با این حال باید بدانید که علائم بیش فعالی متفاوت است و گاهی تشخیص آن ها دشوار است. این بیماری اغلب در دوران کودکی تشخیص داده می شود. بر اساس مراکز کنترل بیماری منبع مورد اعتماد، اعتقاد بر این است که حدود 5 درصد از کودکان آمریکایی مبتلا به ADHD هستند.

در گذشته ، ADHD با اختلال (ADD) اشتباه گرفته می شد. همان طور که توسط کلینیک مایو گزارش شده است، جامعه پزشکی اکنون ترجیح می دهد این وضعیت را ADHD بخواند. زیرا این بیماری اغلب شامل یک مولفه بیش فعالی و تکانشگری است. این امر به ویژه در مواردی که در کودکان در سن پیش دبستانی تشخیص داده می شود، بسیار درست است. هر کودکی ممکن است بسیاری از علائم فردی ADHD را تجربه کند. بنابراین، برای تشخیص این بیماری، پزشک کودک شما می بایست کودک را با استفاده از چندین معیار ارزیابی کند.

روش تشخیص بیش فعالی ( ADHD ) چیست

فهم علائم ADHD و شناخت مرز بین داشتن این علائم و نداشتن آن ها ممکن است برای عموم دشوار باشد. زیرا ترسیم خطی سوایش در جایی که سطح طبیعی بی توجهی و تکانشگری به پایان برسد، مرزی نزدیک است و برای تشخیص حتما بایستی به کارشناس و دکتر این حوزه مراجعه نمایید.

زمان مناسب برای تشخیص بیش فعالی چیست

ADHD به طور کلی در کودکان در زمان نوجوانی تشخیص داده می شود. میانگین سنی برای تشخیص مورد اعتماد ADHD سن ینج سالگی تا هفت سالگی است. کودکان بزرگتر نیز که علائمی از خود بروز می دهند ممکن است دچار این بیماری باشند. اما آن ها در اوایل زندگی اغلب علائم کاملاً واضحی از خود بروز داده اند. برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیش فعالی چیست ADHD چیست و درمان بیش فعالی با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمایید.

چه زمانی با یک متخصص باید تماس گرفت ؟

بهترین زمان برای مراجعه به یک متخصص در سن 5  سالگی است و در این سن اگر متوجه شوید که :

  1. کودک شما پرخاشگر است
  2. رفتارهای کودک شما تکانشی است
  3. کودک شما در تمرکز و توجه مشکل دارد
  4. فعالیت فرزند شما در اجتماع دوستان و یا مدرسه دارای مشکل ارتباطی است.

باید به سرعت به یک متخصص روانشناس برای درمان به موقع مراجعه نمایید. تا از هرگونه آسیب های آتی در آینده جلوگیری کرده باشید.

به یاد داشته باشید که این بیماری باعث بروز مشکلات عدیده ای در فرد بیمار می شود. مشکلاتی همچون علاقه به مواد مخدر و محرک، پرخاشگری و بی قانونی ، عدم موفقیت شغلی ، شاخه به شاخه شدن در کار و شغل، مشکل در زندگی اجتماعی و زناشویی و… به همین دلیل به هیچ عنوان از درمان این بیماری غافل نشوید.

برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیش فعالی چیست ADHD چیست با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمایید.

بهترین و مطمئن ترین راه تشخیص بیش فعالی

نقشه مغزی ، بهترین روش برای تشخیص این بیماری می باشد و بهترین نقشه مغزی با دستگاه های پیش رفته لورتا نوروفیدبک گرفته می شوند و در این لحظه از این تکنولوژی جدید تر برای انجام این کار وجود ندارد. این دستگاه بدون عوارض جانبی در 5 دقیقه نقشه مغز را استخراج کرده و نوع  ADHD را مشخص می نماید. این روش درمان بدون نیاز به استفاده از دارو در زمانی کوتاه می باشد. این روش امروزه در کشور آمریکا و دیگر کشور های پیشرفته به عنوان بهترین روش مورد قبول درمان است. این روش طول درمان بلند مدت ندارد. و بیمار در کمتر از 15 جلسه علایم مشخصی از بهبود را نشان می دهد. خوشبختانه از سال 95 جناب آقای دکتر امین اسداله پور این روش درمانی را برای اولین بار وارد کشور نمودند. با استفاده از پروتکل های درمانی که ایشان برای هر بیمار تعیین می نمایند، بیماران بسیاری موفق به درمانشان شده اند. بنابراین اگر می خواهید بدانید راه تشخیص بیش فعالی یا ADHD چیست، می توانید این راه را با اطمینان انتخاب کنید و پاسخ مطلوب بگیرید.

نشانگر ها و علائم ADHD چیست

در پاسخی کوتاه به سوال علائم بیش فعالی چیست، باید گفت علائم رایج ADHD شامل تکانشگری و عدم توانایی در تمرکز یا توجه است. این علائم با گذشت زمان از بین نمی روند و بسیاری از نوجوانان و بزرگسالان همچنان علائم ADHD را تجربه می کنند. با درمان به موقع ADHD در کودکان و بزرگسالان، آن ها می توانند زندگی شاد و متناسب داشته باشند.

بیش فعالی چیست ADHD چیست

این بیماری انواع متفاوتی دارد. بنابراین برای شناخت علائم و نشانگرها ابتدا باید انواع آن ها را بشناسید. بنابراین در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

انواع بیش فعالی ( ADHD ) چیست

ADHD را می توان به سه زیر گروه فرعی تقسیم نمود. در ذیل هریک از این گروه ها آورده شده و نشانه های هریک از گروه ها نیز عنوان گردیده است. اما قبل از مطالعه آن باید در نظر داشت که افراد مبتلا به ADHD در هر سنی به احتمال زیاد با عدم توانایی در مهارت های اجتماعی مانند تعامل اجتماعی و ایجاد دوستی روبرو می شوند. این برای همه زیرگروه ها صادق است. تقریباً نیمی از کودکان و نوجوانان مبتلا به ADHD، در مقایسه با 10-15٪ کودکان و نوجوانان غیر ADHD ، طرد اجتماعی توسط همسالان خود را تجربه می کنند. افرادی که نقص توجه دارند مستعد مشکل در پردازش زبان کلامی و غیرکلامی هستند. این امر می تواند بر تعامل اجتماعی تأثیر منفی بگذارد. آن ها همچنین ممکن است، در یادگیری مهارت های اجتماعی مشکل داشته باشند.

برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیش فعالی چیست ADHD چیست با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمایید .

1-گروه عمدتا بی توجه در بیش فعالی ADHD-I)  یا ADHD-PI )

این گروه عمدتا دارای علایم زیر هستند :

  1. حواس آن ها به راحتی پرت می شود. مطالب را فراموش می کنند. جزییات امور را از دست داده و عمدتا از شاخه ای به شاخه دیگر و یا از فعالیتی به فعالیت دیگر می روند.
  2. این گروه از بیماران در حفظ تمرکز بر روی یک موضوع و یا مطلب مشکل دارند.
  3. از انجام یک کار در چند لحظه اولیه و چند دقیقه اول خسته می شوند مگر کاری که برای آن ها به شدت لذت بخش باشد.
  4. برای اتمام و تکمیل یک کار توجه و تمرکز کافی نداشته و کارها را نیمه کاره رها می کنند.
  5. اغلب اسباب تکمیل و تحویل تکالیف و فعالیت ها را مانند اسباب بازی و یا اسباب کار، مداد و .. گم می کنند.
  6. در زمان معاشرت با دیگران به نظر می رسد به صحبت های مخاطب گوش نمی دهند.
  7. برای پردازش سریع اطلاعات و دقیق داده های اغلب کارها بجز کارهایی که بسیار به آن علاقه مند هستند مشکل دارند. برای پیروی از دستورالعمل ها و شیوه نامه ها به سختی تلاش می کنند و با آن ها مشکل دارند.
  8. این گروه از بیماران بیش فعالی در درک جزئیات مشکل دارند و غالبا از جزئیات غافل می شوند.

2- گروه عمدتا بیش فعالی – تکانشی (ADHD-PH یا ADHD-HI)

گروه دوم گروه بیش فعالی – تکانشی هستند. این گروه عمدتا دارای علایم زیر هستند :

  1. بدون توقف صحبت می کنند
  2. با هرچه در اطراف است بازی کرده و آن ها را لمس یا به تعمیرات آن ها و باز کردن آن ها اقدام می کنند.
  3. این افراد با نشستن بابت هر موضوعی مانند میز شام یا انجام تکالیف مدرسه مشکل دارند.
  4. دائماً در حرکت می باشند.
  5. در انجام کارها یا فعالیت های آرام مشکل دارند.
  6. بی تاب هستند.
  7. اظهار نظرهای نامناسب را به شدت رد می کنند، احساسات خود را بدون رعایت حدود نشان می دهند و بدون توجه به عواقب آن رفتار می کنند.
  8. از انتظار به هر نوع که باشد مانند انتظار در بازی و … متنفر بوده و با آن مشکل دارند.
  9. افراد این گروه اغلب مکالمه و صحبت دیگران را قطع کرده و یا تکمیل می کنند.

برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیش فعالی چیست ADHD چیست  با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمایید .

3- گروه ترکیب شده بیش فعالی بی توجهی و بیش فعالی تکانشی (ADHD-C)

این گروه، هم دارای مشخصات گروه اول ADHD بوده و هم دارای علایم گروه دوم.

ارتباط جنسیت با بیش فعالی چیست ؟

حال می خواهیم بدانیم ارتباط جنسیت با ADHD چیست. خوب است بدانید بیش فعالی و علایم  آن، هم در پسران و هم در دختران دیده می شود. ولیکن بیش فعالی دختران علائم و تکانشگری کمتری را نشان می دهد. اما علائم بیشتری مربوط به ADHD – کم توجهی و حواس پرتی را دارا هستند.

ارتباط افزایش سن با بیش فعالی چیست ؟

علائم بیش فعالی با افزایش سن از بین می رود و در نوجوانان و بزرگسالان مبتلا به ADHD به “بی قراری درونی” تبدیل می شود. ممکن است حرکت بیش از حد (رفتار هایپرکینتیک) اغلب با بزرگتر شدن کودک کاهش یابد و یا در دوره نوجوانی کاملا از بین برود ولیکن بقیه علائم به صورت اضطراب، عدم توجه و بیقراری و سرگردانی، عدم ارتباط درست در تعامل با اطرافیان  در صورت درمان نشدن فرد بیمار تا آخر عمر با او خواهد ماند. برای اطلاع بیشتر درخصوص بیش فعالی بزرگسالان روی لینک کلیک کنید.

برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیش فعالی چیست ADHD چیست و درمان سریع و موثر بیش فعالی با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمایید .

علایم عمومی بیش فعالی چیست

عدم تمرکز و توجه – رفتارهای تکانشی – عدم ارتباط موفق با جوامع اجتماعی اطراف – عدم موفقیت در انجام وظایف و تکالیف – عدم درک جزییات امور – دشواری در کنترل خشم – تاخیر در گفتار – دامنه توجه کم

البته باید در نظر بگیرید که علایم ذکر شده برای فرد بایستی بالاتر از شش ماه وجود داشته باشد تا بتوان فرد را مشکوک به ADHD دانست. از سوی دیگر با توجه به سن فرد مشکوک باید در نظر داشت که حد اقل این علایم در دو محیط متفاوت از فرد دیده شود. به عنوان مثال مدرسه و خانه و همچنین وجود حداقل 6 علامت ADHD برای افراد زیر 12 سال و 5 علامت برای افراد بالای 12 سال در فرد وجود داشته باشد.

بیش فعالی چیست ADHD چیست

برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد درمان اختلال یادگیری و انواع آن می توانید به مقاله مرتبط مراجعه نمایید.

علل بروز بیش فعالی چیست ؟

علت دقیق بیش فعالی متاسفانه هنوز برای جامعه علمی به طور دقیق مشخص نشده است. و تحقیقات و پژوهش های مختلف جهت یافتن علت دقیق بیش فعالی هنوز در حال انجام است و دانشمندان سعی در شناسایی علت و یا علل این بیماری دارند ولیکن برخی عوامل تا کنون شناسایی شده که ممکن است به طور مستقیم در بیش فعالی تاثیر بگذارد.

علل اصلی بروز ADHD

1) عوامل ارثی و وراثتی

مطالعات صورت پذیرفته موید این است که ژن ها می توانند یکی از عوامل انتقال بیش فعالی باشند. بیش فعالی به صورت نسلی و ژنتیکی قابلیت انتقال دارد.

2) عوامل محیطی مانند سموم و آلاینده ها

در برخی مطالعات به وضوح نشان داده شده که قرارگیری کودک و افراد در معرض آلاینده های محیطی مانند سرب و رنگ های ساختمانی قدیمی میتواند باعث بروز ADHD در فرد شود.

3) عوامل اختلال مغزی و رشد سیستم عصبی

پژوهش های صورت پذیرفته به روشنی به ارتباط بین این بیماری و اختلال در سیستم رشد عصبی کودک اشاره دارد این اختلالات رشد عصبی میتواند استفاده از زنان بار دار از برخی دارو ها و یا زایمان های زودرس اشاره داشته باشد.

4) استفاده بیش از حد از قند

کودکان و افراد بالغ برخی مواقع به علت دریافت بیش از حد مواد قندی سطح بالایی از انرژی خود را دریافت میکنند. در صورت استمرار دریافت مواد قندی این حالت به بیش فعالی تکانشی میتواند منجر گردد. مطالعات در این حوزه همچنان در حال انجام است. با این حال این به نوع بیش فعالی مرتبط با ADHD مرتبط نیست. اختلالات عاطفی و تیروئید بیش از حد فعال ( پرکاری تیروئید ) نیز از دیگر علل اصلی آن می توانند می باشند.

عوارض بیش فعالی چیست؟

این بیماری دارای عوارض مختلفی در زندگی فردی و اجتماعی فرد مبتلا می باشد و گاها فرد را تا آخر عمر درگیر عوارض خود می کند. زندگی ایشان را دچار مشکلات جبران ناپذیری می گرداند. 

برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیش فعالی چیست ADHD چیست با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمایید.

برخی از اصلی ترین عوارض

1) کودکان مبتلا به این بیماری عمدتا با عدم موفقیت در تحصیل و موارد انضباطی مواجه هستند.

2) به دلیل ماهیت علاقه مندی به فعالیت های تکانشی و نیاز مداوم به حرکت و ماجراجویی، این افراد تمایل زیادی به خرق عادات یومیه و تجربه حوادث دارند.

3) این افراد غالبا از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند. که این شاخص تاثیر زیادی در تعاملات اجتماعی آن ها دارد.

4) مکالمه این افراد غالبا نا منظم بوده و خط داستانی مشخصی را پیگیری نمیکنند. یا با قطع کردن صحبت دیگران به ادامه گفتگو می پردازند. این خصیصه دچار اختلالات فراوانی در زندگی اجتماعی و روابط زناشویی افراد مبتلا به ADHD دارد.

5) این افراد به دلیل کنترل فشار های ناشی از برخورد دیگران و محیط با آن ها و همچنین تعدیل فشار های روانی خود به مصرف مواد مخدر و سوء مصرف الکل گرایش بسیار دارند. این مهم زندگی آتی آن ها را با خطرات و مشکلات زیادی مواجه می کند.

عوارض عدم درمان ADHD در کودکان

در صورت عدم درمان بیش فعالی کودکان هریک از موارد فوق حالتی حادتر به خود می گیرد. این امر باعث آن می شود که فرد به گونه های دیگری از بیماری های رفتاری و اختلالات روانی دچار گردد. مانند :

1) عدم توانایی در ایجاد ارتباط موثر که منجر به بدبینی و اختلالات یادگیری می گردد.

2) نگرانی و اضطراب از نتیجه رفتارهای قبلی در فرد منجر به نگرانی و اختلالات اضطراب عصبی و طاقت فرسا در وی می شود.

3) نا امیدی زیاد و تحریک پذیری نسبت به موضوعات مختلف که نتیجه تجربه بد فرد ناشی از عدم توانایی ایشان در تنظیم خلق و خو و رفتار اجتماعی وی می باشد.

4) ODD یا همان بیماری سرپیچی و مخالفت، که افراد دچار این بیماری قالبا نسبت به صاحبان قدرت، مانند والدین و مربیان رفتاری خصمانه داشته و به سرپیچی از دستورالعمل ها و شیوه نامه می پردازند .آن ها غالبا از منظر صاحبان قدرت مانند والدین عصیانگر می باشند.

5) یکی دیگر از عوارض عدم درمان این بیماری افسردگی و رفتار شیدایی فرد بیمار است که اغلب نتیجه اختلال دو قطبی است.

6) سندرم تورت  این شرایط با هر دو تیک حرکتی و صوتی مشخص می شود.

نتیجه گیری

در این مقاله بطور کامل توضیح داده ایم که بیش فعالی چیست ( ADHD چیست )  و روش های تشخیص انواع آن را توضیح دادیم. همین طور بیان کردیم که این بیماری بوسیله قرص و دارو قابل درمان نیست و فقط کنترل می شود و تنها روش درمان آن استفاده از تکنولوژی جدید لورتا نوروفیدبک می باشد. برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیش فعالی چیست ADHD چیست و روش درمانی لورتا با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمایید .

همچنین می توانید نتایج درمانی لورتا نوروفیدبک را در اینستاگرم مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر به آدرس زیر مشاهده فرمایید.

اینستاگرم سایبر(cyberneuro )