درمان صرع

درمان صرع و هر آنچه درمورد این بیماری باید بدانید ؟

درمان صرع چیست و نکات مهم این بیماری و هر آنچه در مورد آن باید بدانید؟ افراد مبتلا به صرع معمولاً تشنج های مکرر را تجربه می کنند. این تشنج ها به دلیل اختلال در فعالیت الکتریکی مغز رخ می دهد ، که به طور موقت سیستم پیام رسانی بین سلول های مغز را مختل می کند.

صرع از جمله بیماری هایی است که تا چندی پیش درمان برای این نوع بیماری وجود نداشت ولیکن با پیشرفت علم و تکنولوژی اینک با استفاده از تکنولوژی فوق پیشرفته لورتا نوروفیدبک می توان صرع را درمان نمود. برای اطلاعات بیشتر درمورد درمان صرع با این روش می توانید مقاله “ لورتا نوروفیدبک ” را مطالعه فرمایید .

از آنجا که صرع نوعی بیماری اختلال مغزی است بهتر است برای درمان صرع به جای استفاده از روش های قرص درمانی از روش های بهبود عملکرد فعالیت های مغزی، همانند EEG برای حل این اختلال استفاده نمود.

شما اینجا هستید تا در مورد نحوه درمان صرع اطلاعات بیابید زیرا یا خودتان و یا یکی از عزیزانتان درگیر این بیماری است و یا به این موضوع علاقه مند هستید. از این رو بگذارید در همین ابتدا مقاله خیالتان را راحت نمایم که درمان صرع در گذشته غیر قابل تصور بود و فقط سعی بر این بود تا با روش های مختلف دارو درمانی و جراحی و… بیماری و علائم آن را کنترل نمایند ولیکن خوشبختانه امروزه با ظهور تکنولوژی فوق پیشرفته لورتا نوروفیدبک می توان بیماری صرع را ساده تر از گذشته درمان کرد. در این مقاله سعی کرده ایم تا تمامی نکات مهم درخصوص درمان صرع و انواع مختلف و علائم آن را توضیح دهیم .

تعریف صرع

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) صرع را به عنوان “یک بیماری شایع مغزی که باعث تشنج های مکرر می شود” توصیف می کنند. پس به عبارتی ساده تر صرع نوعی بیماری و اختلال در عملکرد مغزی بیمار است و برای درمان صرع می بایست عملکرد مغزی بیمار را اصلاح نمود.

درمان صرع

علائم صرع و نحوه درمان آن ها

علامت اصلی بیماری صرع، تشنج مکرر بیمار است. به هر حال اگر فردی یک یا چند مورد از علائم زیر را داشته باشد ، بایستی به پزشک و متخصص این حوزه مراجعه نماید ، زیرا ممکن است این علایم دلایل وجود بیماری صرع در فرد باشد. لازم به ذکر است که علایم زیر می توانند به دلایلی غیر از دلایل بیماری صرع نیز در فرد به وجود آیند و این کار پزشک متخصص است که تعیین نماید فرد دچار این بیماری می باشد و یا خیر و نیاز به درمان صرع دارد و یا بایستی روش های درمانی دیگری بر روی بیمار انجام شود. از علائم صرع می توان به موارد و علائم زیر اشاره نمود :

  • تشنج بدون تب
  • خاموشی کوتاه یا حافظه گیج شده
  • غش ضعیف متناوب ، که در طی آن کنترل روده یا مثانه را از دست می دهند ، اغلب با خستگی شدید
  • عدم پاسخگویی موقتی به دستورالعمل ها یا سوالات
  • سفتی ناگهانی و بدون دلیل مشخص در عضلات
  • سقوط ناگهانی فرد بی دلیل نیز یکی از علائم این بیماری است
  • پلک زدن های ناگهانی و بدون محرک های آشکار
  • جویدن های ناگهانی و یا جویدن بدون هیچ دلیل مشخصی نیز یکی دیگر از علائم صرع است.
  • موقتاً گیج به نظر می رسد و قادر به برقراری ارتباط نیست
  • حرکات تکراری که غیرارادی به نظر می رسند
  • ترس بدون هیچ دلیل مشخصی
  • وحشت یا عصبانیت
  • تغییرات عجیب و غریب در حواس ، مانند بو ، لمس و صدا
  • دست ها ، پاها یا بدن تکان دهنده ، که به عنوان خوشه ای از حرکت های تند حرکت سریع در نوزادان ظاهر می شود

در صورت بروز مکرر هر یک از این علائم ، مراجعه به پزشک متخصص برای معاینه و چک کردن علائم در بیمار و در صورت تشخیص، درمان صرع بسیار حیاتی است. البته همانگونه که در ابتدا اشاره کردیم برخی بیماری ها نیز باعث به وجود آمدن علائم فوق در بیمار می گردند و شرایط زیر ممکن است علائم مشابه علائم صرع را ایجاد کند، بنابراین برخی از افراد می توانند آن ها را با علائم این بیماری اشتباه بگیرند:

  • تب بالا
  • غش کردن
  • خواب آلودگی یا دوره های تکراری خواب در طول روز
  • کاتاپلکسی یا دوره های ضعف شدید عضلانی
  • اختلالات خواب
  • کابوس و وحشت
  • حالت fugue ( یک بیماری روانپزشکی نادر است که در آن فرد جزئیات مربوط به هویت خود را فراموش می کند )
  • تشنج روانشناختی ، یا تشنج با علت روانی نیز باعث بروز نشانه هایی همانند علائم صرع میگردد.

درمان صرع و روش های متداول

در حال حاضر هیچ درمان صد در صدی برای انواع صرع وجود ندارد. در گذشته پزشک برای جلوگیری از تشنج ممکن است داروهای ضد صرع (AED) تجویز کند. اگر این داروها موثر نبودند، برخی دیگر از گزینه های بالقوه درمان صرع شامل جراحی ، تحریک عصب و یا رژیم غذایی خاص برای بیمار مبتلا به صرع را انجام می دانند. ولیکن امروزه با استفاده از تکنولوژی لورتا نوروفیدبک که یکی از موثرترین روش های درمان صرع و بدون عوارض جانبی است را برای بیمارانی که دارو درمانی برای آن ها اثر بخش نبوده است، استفاده می کنند. در این روش درمانی بیمار تقریبا در 30 جلسه و بدون جراحی و قرص ودارو ( البته به تشخیص پزشک ) توسط دستگاه لورتا نورورفیدبک مورد معالجه و درمان قرار میگیرد .

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه درمان صرع با لورتا نوروفیدبک می توانید با کارشناسان مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر به شماره تلفن 02144206861 در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس بگیرید و جواب سوالات خود را دریافت نمایید.

درمان صرع

مهم ترین هدف پزشکان برای درمان صرع، جلوگیری از تشنج بیشتر بیمار است. البته ناگفته نماند که پزشکان برای آنکه فرد بیمار بتواند زندگی فعال و پر باری داشته باشد تمام تلاش خود را برای کاهش همه عوارض جانبی بیماری و درمان صرع خواهند نمود.

استفاده از دارو در درمان صرع

به گفته انجمن صرع آمریکا، دارو های صرع (  AED ) در حدود 60 تا 70٪ موارد به درمان صرع و کنترل عوارض تشنج حاصل از بیماری صرع کمک می کنند. نوع تشنج در شخص بیمار تعیین کننده نوع دارویی است که پزشک برای درمان صرع به بیمار تجویز می نماید .

مردم اکثر AED ها را از طریق دهان مصرف می کنند. داروهای رایج برای درمان صرع عبارتند از:

  • اسید والپروئیک
  • کاربامازپین
  • لاموتریژین
  • لووتیراستام

توجه به این نکته ضروری است که برخی از داروها ممکن است از تشنج در یک فرد جلوگیری کنند اما در شخص دیگر موثر واقع نشود. همچنین ، حتی زمانی که فرد داروی مناسب را پیدا می کند، یافتن دوز ایده آل برای درمان صرع ممکن است مدتی طول بکشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه درمان صرع می توانید با کارشناسان مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر به شماره تلفن 02144206861 در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس بگبربد و جواب سوالات خود را دریافت نمایید.

استفاده از لورتا نوروفیدبک برای درمان صرع

استفاده از لورتا نورو فیدبک برای درمان صرع نیز یکی از روش های جدید می باشد. از آنجا که بیماری صرع نوعی اختلال عملکردی مغز بیمار است و با استفاده از فناوری لورتا نوروفیدبک می توان عملکرد مغز را به درستی بررسی و نقاط دارای آسیب را مشخص نمود، امروزه یکی از درمان های موثر و بدون عوارض در درمان صرع این روش می باشد. مخصوصا برای آن دسته از بیمارانی که دارو های این بیماری برای آن ها موثر واقع نشده است.

عمل جراحی در درمان صرع

اگر حداقل دو نوع از داروهای کنترل صرع در درمان تشنج صرع بی اثر بوده باشند، پزشک ها در گذشته با بررسی های بیشتر جراحی صرع را به بیمار توصیه می کردند. یک مطالعه در سال 2013 از سوئد نشان داد که 62 درصد بزرگسالان و 50 درصد کودکان مبتلا به صرع پس از جراحی صرع، حدود 7 سال هیچ تشنجی نداشتند.

طبق گفته موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی، برخی از روش های جراحی در درمان صرع عبارتند از:

لوبکتومی: در طی این روش ، جراح بخشی از مغز را که در آن تشنج شروع می شود، برمی دارد. این قدیمی ترین نوع جراحی صرع است.

ترانس تراپ چندگانه (subpial): در طی این روش ، یک جراح چندین برش برای کاهش تشنج در یک قسمت از مغز ایجاد می کند.

جسم پینه ای: جراح اتصالات عصبی بین دو نیمه مغز را قطع می کند. این از سرایت تشنج از یک طرف مغز به طرف دیگر جلوگیری می کند.

نیم کره سلولی: در موارد شدید، ممکن است یک جراح نیاز به قطع یک نیمکره داشته باشد .

در برخی از افراد که تحت عمل جراحی برای درمان صرع قرار گرفته اند، ممکن است جراحی باعث کاهش تعداد دفعات و شدت تشنج بیمار شود. با این حال، معمولاً ادامه مصرف داروی ضد تشنج برای چندین سال پس از عمل مهم است.

یکی دیگر از گزینه های جراحی در درمان صرع، کاشت دستگاهی در قفسه سینه برای تحریک عصب واگ در پایین گردن است. این دستگاه برای کمک به کاهش تشنج، تحریک الکتریکی از پیش برنامه ریزی شده را به مغز می فرستد.

رژیم غذایی در درمان صرع

رژیم غذایی ممکن است در کنترل صرع و کاهش تشنج نقش داشته باشد. بررسی سال 2014 تحقیقی که در مجله Neurology منتشر شد، حاکی از آن است که رژیم های غذایی پرچرب و کم کربوهیدرات می تواند برای کودکان و بزرگسالان مبتلا به صرع مفید باشد.

در پنج مطالعه در این بررسی از رژیم کتوژنیک استفاده شده است، در حالی که در پنج مطالعه دیگر از رژیم اتکینز اصلاح شده استفاده شده است. غذاهای معمول این رژیم ها شامل ” تخم مرغ، بیکن، آووکادو، پنیر، آجیل، ماهی و برخی میوه ها و سبزیجات ” است.

این بررسی نشان داد که 32٪ از شرکت کنندگان در مطالعه که به رژیم کتوژنیک پایبند هستند و 29٪ از کسانی که رژیم اتکینز اصلاح شده را دنبال می کنند حداقل 50٪ کاهش منظم بودن تشنج را تجربه کرده اند. با این حال ، بسیاری از شرکت کنندگان در حفظ این رژیم ها مشکل داشتند.

رژیم های غذایی خاص ممکن است در بعضی موارد مفید باشد، اما برای تأیید این موضوع نیاز به تحقیقات بیشتری است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه درمان صرع می توانید با کارشناسان مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر به شماره تلفن 02144206861 در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس بگبربد و جواب سوالات خود را دریافت نمایید.

علل بروز بیماری صرع چیست ؟

سیستم های پیام رسان در مغز هر عملکردی را در بدن انسان کنترل می کنند. صرع به دلیل اختلال در این سیستم ایجاد می شود، که ممکن است ناشی از اختلال عملکرد مغز باشد.

در بسیاری از موارد ، متخصصان مراقبت های بهداشتی علت دقیق آن را نمی دانند. بعضی از افراد عوامل ژنتیکی را در بروز صرع موثر میدانند البته عوامل دیگری  نیز وجود دارد که ممکن است خطر ابتلا به صرع را در بیمار افزایش دهند عبارتند از:

  • ضربه به سر ، مانند حادثه رانندگی
  • شرایط مغزی ، از جمله سکته مغزی و تومورها
  • بیماری های عفونی ، مانند انسفالیت ویروسی
  • سیستیکروزیس
  • ایدز
  • آسیب قبل از تولد یا آسیب مغزی که قبل از تولد رخ می دهد
  • شرایط رشد ، از جمله اوتیسم و ​​نوروفیبروماتوز

آیا صرع شایع است؟

در سال 2015 ، CDC یا انجمن صرع آمریکا اظهار داشت که این بیماری حدود 1.2٪ از جمعیت ایالات متحده را تحت تأثیر قرار داده است. این رقم تقریباً 3.4 میلیون نفر شامل 3 میلیون بزرگسال و 470.000 کودک است که به دنبال درمان صرع می باشند.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین زده است که در سراسر جهان این بیماری تقریباً زندگی 50 میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داده است از اینرو درمان صرع از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

درمان انواع صرع

پزشکان گاهی اوقات می توانند علت تشنج حاصل از صرع  فرد را تشخیص دهند. دو نوع اصلی تشنج وجود دارد اول آنکه پزشکان میتوانند علت تشنج را مشخص کنند و دوم آنکه پزشکان نمی توانند علت آن را مشخص کنند. حال به بررسی بیشتر این موضوعات و درمان صرع و انواع آن خواهیم پرداخت :

1 – ایدیوپاتیک

به عبارت دیگر ”  نهان زاد  ” و در زبان انگلیسی به (Idiopathic Disease) معروف است. منظور بیماری است که منشا و علت آن نامشخص می باشد در این نوع تشنج حاصل از صرع  هیچ دلیل مشخصی وجود ندارد ، یا پزشک نمی تواند یکی از آن ها را مشخص کند. به این نوع بیماری کرپتوژنیک نیز اطلاق میگردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه درمان صرع می توانید با کارشناسان مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر به شماره تلفن 02144206861 در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس بگبربد و جواب سوالات خود را دریافت نمایید.

2- پزشک می داند علت شروع صرع چیست

همچنین سه توصیف کننده حملات در صرع وجود دارد – تشنج جزئی ، تشنج کلی و تشنج ثانویه – به این بستگی دارد که حملات از کدام ناحیه مغز منشا گرفته باشد. تجربه فرد در هنگام حمله به ناحیه مغز مبتلا و میزان گسترش و سرعت فعالیت الکتریکی مغز از آن ناحیه اولیه بستگی خواهد داشت. در بخش های زیر ، حمله های جزئی ، کلی و ثانویه با جزئیات بیشتری مورد بحث قرار می گیرد.

درمان صرع در زمان حمله جزئی

هنگامی اتفاق می افتد که فعالیت صرعی در یک قسمت از مغز فرد انجام شود. دو نوع زیر وجود دارد:

حمله جزئی ساده: در طی این نوع حمله، فرد هوشیار است. در بیشتر موارد ، آن ها حتی در زمان حمله نیز از محیط پیرامون خود آگاه هستند.

حمله جزئی پیچیده: در طی این نوع حمله، آگاهی فرد مختل می شود. آن ها به طور کلی حمله را به خاطر نمی آورند. اگر چنین شود خاطره آن ها از آن حمله مبهم خواهد بود.

درمان صرع در زمان حمله عمومی و یا کلی

حمله عمومی زمانی اتفاق می افتد که فعالیت صرعی هر دو نیمه مغز را تحت تأثیر قرار دهد. فرد در حالی که حمله در جریان است معمولاً هوشیاری خود را از دست می دهد. انواع مختلفی از حمله عمومی وجود دارد که در درمان صرع اهمیت دارد، از جمله:

حمله تونیک کلونیک: شاید شناخته شده ترین نوع تشنج تعمیم یافته باشند. حمله های تونیک کلونیک باعث از بین رفتن هوشیاری ، سفتی بدن و لرزش می شوند. پزشکان قبلاً این تشنج ها را گراند مال نامیده بودند.

حمله در غیاب: قبلاً به عنوان تشنج کوچک شناخته می شد. این شامل افت هوشی کوتاه است که در آن فرد به نظر می رسد به فضا خیره شده است. حمله در غیاب اغلب به خوبی به درمان صرع پاسخ می دهد.

حمله های تونیک: در تشنج های مقوی ، عضلات سفت می شوند و ممکن است فرد زمین بخورد.

حمله آتونیک: کاهش تن عضله باعث افت ناگهانی فرد می شود.

حمله کلونیک: این زیرگروه باعث حرکات موزون، تکان دهنده، اغلب در صورت یا یک دست یا پا می شود.

حمله میوکلونیک: این زیرگروه باعث می شود که بالاتنه یا پاها به طور ناگهانی تکان بخورند یا دچار لرزش شوند.

حمله عمومی ثانویه و درمان صرع در این نوع حملات

حمله عمومی ثانویه زمانی اتفاق می افتد که فعالیت صرعی به عنوان حمله جزئی آغاز شود اما به هر دو نیمه مغز گسترش یابد. با پیشرفت این تشنج ، فرد از هوش می رود و باید به سرعت برای درمان صرع وی اقدامات لازم صورت پذیرد.

تشخیص صرع در بیمار چگونه است ؟

پزشک برای تشخیص و درمان صرع در بیمار ابتدا سابقه پزشکی فرد و علائمی را که تجربه کرده، از جمله شرح و جدول زمانی تشنج های گذشته را  بررسی می کند. آن ها همچنین ممکن است آزمایشاتی را برای تعیین نوع صرع و نوع تشنج در فرد درخواست کنند. بر اساس این نتایج، پزشک می تواند گزینه های درمانی مانند داروهای ضد تشنج و یا درمان صرع با لورتا نوروفیدبک و… را توصیه کند.

آزمایش صرع با نوار مغزی

ابتدا قبل از آنکه در مورد تشخیص صرع با EEG برایتان توضیح دهم باید بگویم که نوار مغزی یا EEG چیست. در حقیقت نوار مغزی، یا EEG به فرآیند ثبت علائم فعالیت های الکتریکی مغز میگویند که برای این منظور با استفاده از یک کلاه مخصوص که بر روی آن الکترودهایی نصب شده را بر روی سر بیمار میگذارند و به صورت غیر تهاجمی و بدون نیاز به هیچ نوع عمل جراحی فقط با پوشیدن کلاه توسط بیمار، اثر الکتریکی فعالیت نورون مغزی بیمار ثبت می گردد. این علایم پس از پردازش و حذف نویز و تقویت فرکانس ها، توسط متخصص مورد ارزیابی و بررسی قرار میگیرد. به کمک این دستگاه می توان بیماری های زیر را تشخیص داد:

  • تشخیص و تعیین مکان دقیق آسیب مغزی سربرال
  • بررسی حملات ناشی از بیماری صرع
  •  بررسی اختلالات روانی
  • مطالعه بر روی موضوع” خواب “
  • مطالعه و بررسی پاسخ های مغز به تحریکات حسی بیماران در درمان و یا پژوهش ها
  • مقوله های پژوهشی ارتباط کامپیوتر و مغز

آیا صرع ژنتیکی است؟

طبق یک بررسی تحقیقاتی در سال 2015 ، حدود 70-80٪ موارد صرع در نتیجه ژنتیک اتفاق می افتد. یک بررسی در سال 2017 بیش از 900 ژن را به صرع مرتبط کرد. با انجام مطالعات بیشتر این تعداد همچنان در حال رشد است. ژن ها ممکن است به طور مستقیم با صرع ، با ناهنجاری های مغزی که منجر به صرع می شوند یا سایر شرایط ژنتیکی که می توانند باعث تشنج شوند ، مرتبط باشند.

درمان صرع

برخی افراد عوامل ژنتیکی را به ارث می برند. با این حال ، جهش های ژنتیکی خاص ممکن است در افراد فاقد سابقه خانوادگی، بیماری صرع را در فرد  ایجاد کند. ممکن است گاهی اوقات پزشک برای تعیین علت صرع درخواست آزمایش ژنتیکی نیز کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه درمان صرع می توانید با کارشناسان مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر به شماره تلفن 02144206861 در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس بگیرید و جواب سوالات خود را دریافت نمایید.

چه عواملی باعث شروع تشنج در صرع می شوند؟

عوامل مختلفی می توانند منجر به شروع تشنج در این بیماری شوند. یک مطالعه در سال 2014، استرس، کمبود خواب و خستگی را به عنوان بیشترین عوامل تحریک کننده در بین 104 شرکت کننده شناسایی کرد. چراغ سوسو زدن و مصرف زیاد الکل نیز می تواند باعثحمله در افراد مبتلا به این بیماری شود.

استرس یکی از دلایل عمده تشنج در افراد مبتلا به این بیماری است که برای درمان صرع و کنترل آن باید ابتدا عوامل استرس زا را از ایشان دور نمود . اما دلیل آن مشخص نیست. تحقیقات سال 2016 در مجله Science Signaling بر روی این عامل متمرکز شده است. این تیم دریافت که پاسخ استرس مغز در موش های مبتلا به این بیماری متفاوت از موش های دیگر است. این مطالعه همچنین نشان داد که مولکولی که به طور معمول فعالیت مغز در پاسخ به استرس آزاد می کند می تواند به بروز حمله کمک کند.

صرع در مقابل تشنج

تشنج نشانه اصلی صرع است. در حقیقت ، پزشکی جان هاپکینز این بیماری را به عنوان “دو یا چند حمله تشنجی غیرقابل تحریک” تعریف می کند.

برخی از افراد ممکن است یک حمله تشنجی داشته باشند ، یا ممکن است تشنج هایی را تجربه کنند که به دلیل این بیماری نباشد.

حتی برای پزشکان این امکان وجود دارد که تشنج های غیر صرعی را به عنوان صرع تشخیص ندهند. با این حال ، این نوع حمله از فعالیت الکتریکی غیر طبیعی در مغز نشات نمی گیرد. دلایل این موارد می تواند جسمی ، عاطفی یا روانی باشد.

انواع مختلف تشنج نیز وجود دارد که ممکن است در افراد مبتلا به این بیماری متفاوت باشد. به عنوان مثال در دو فرد مبتلا به این بیماری، شرایط ممکن است متفاوت باشد. به همین دلیل ، CDC این بیماری را به عنوان یک اختلال طیف منبع معتمد توصیف می کند.

آیا عدم درمان صرع معلولیت است؟

قانون آمریکایی های دارای معلولیت (ADA) تبعیض علیه افراد دارای معلولیت، از جمله افراد دارای این بیماری را ممنوع می کند. این امر در مورد اینکه آیا فرد قادر به کنترل حملات تشنجی خود با دارو یا جراحی است، اعمال می شود. افراد مبتلا به این بیماری تحت حمایت ADA از حمایت های خاص شغلی برخوردار هستند، که شامل موارد زیر می باشد:

  • کارفرمایان ممکن است در مورد شرایط پزشکی متقاضیان کار، از جمله این بیماری سوال نکنند.
  • متقاضیان کار نیازی به اطلاع کارفرما از ابتلا به این بیماری ندارند مگر اینکه در طول دوره درخواست به محل اقامت مناسب نیاز داشته باشند.
  • اگر شخص بتواند وظایف اصلی شغل را انجام دهد ، کارفرمایان ممکن است یک پیشنهاد شغلی را لغو نکنند.
  • طبق گفته سازمان تأمین اجتماعی، افراد مبتلا به صرع ممکن است واجد شرایط مزایای از کارافتادگی باشند. این امر مستلزم آن است که افراد هنگام مصرف تمام داروهای تجویز شده نوع و دفعات تشنج را ثبت کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه درمان صرع می توانید با کارشناسان مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر به شماره تلفن 02144206861 در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس بگیرید و جواب سوالات خود را دریافت نمایید.

دستگاه های هشدار دهنده

برخی از دستگاه ها می توانند تشنج ها را به مراقبین هشدار دهند، به طور بالقوه از مزایای درمان صرع قبل از وقوع حمله و جلوگیری از مرگ ناگهانی غیر منتظره در اثر صرع (SUDEP) برخوردار هستند.

پیش بینی

این بیماری از چند طریق می تواند زندگی فرد را مختل کند ، و چشم انداز به عوامل مختلفی بستگی خواهد داشت.

بسته به شرایط، گاهی تشنج می تواند کشنده باشد. با این حال ، بسیاری از افراد مبتلا به صرع می توانند حملات خود را با استفاده از داروهای ضد تشنج کنترل کنند. تحقیقات بیشتر برای تأیید رابطه ادعایی بین تشنج و آسیب مغزی لازم است.

آیا صرع مسری است؟

هر کسی می تواند به این بیماری مبتلا شود، اما این بیماری مسری نیست. یک منبع معتبر تحقیق، برخی از سو برداشت ها و انگ ها را در مورد این بیماری برجسته کرد، از جمله این باور غلط است که این بیماری می تواند بین افراد منتقل شود.

آیا صرع کشنده است؟

در صورت عدم درمان صرع، این اختلال می تواند باعث بروز تشنج شود و تشنج می تواند منجر به غرق شدن، سقوط، تصادف با وسایل نقلیه یا سایر صدمات شود که می تواند کشنده باشد. موارد SUDEP معمولاً در هنگام تشنج یا بلافاصله پس از آن اتفاق می افتد. به عنوان مثال، تشنج ممکن است باعث شود فرد منجر به نارسایی قلبی شود.

طبق گزارش انجمن صرع آمریکا (CDC)، افراد اگر سال ها به این بیماری مبتلا شده باشند یا به طور منظم تشنج داشته باشند، در معرض خطر بیشتر SUDEP هستند. پیروی از این مراحل می تواند به کاهش خطر SUDEP کمک کند:

  • مصرف تمام دوزهای داروی ضد تشنج
  • محدود کردن مصرف الکل
  • خواب کافی
  • مصرف منظم داروهای تجویز شده همچنین می تواند به جلوگیری از وضعیت این بیماری، وضعیتی که در آن تشنج بیش از 5 دقیقه ادامه دارد، کمک کند.

آیا پس از درمان صرع تشنج ادامه خواهد داشت؟

یک منبع بررسی معتبر در مجله Brain نشان داد که 65-85٪ از افراد ممکن است که درمان صرع و بهبود طولانی مدت تشنج ناشی از این بیماری را تجربه کنند.  با این وجود احتمال تشنج با علت قابل شناسایی بیشتر است. سایر عوامل موثر بر احتمال بهبودی عبارتند از:

  • دسترسی به درمان
  • پاسخ به درمان
  • سایر شرایط سلامتی ممکن است در یک فرد وجود داشته باشد
  • با استفاده صحیح از داروهای ضد تشنج ، اکثر افراد مبتلا به این بیماری ممکن است بتوانند حملات خود را کنترل کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه درمان صرع می توانید با کارشناسان مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر به شماره تلفن 02144206861 در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس بگیرید و جواب سوالات خود را دریافت نمایید.

آیا عدم درمان صرع می تواند منجر به آسیب مغزی شود؟

تحقیقات در مورد اینکه آیا تشنج ناشی از عدم درمان صرع می تواند باعث آسیب مغزی شود یا خیر ، نتایج مختلفی را نشان داده است. یک مطالعه 2018 Trust Source بافت مغز پس از جراحی را از افراد مبتلا به تشنج مکرر بررسی کرد. محققان در افراد مبتلا به انواع خاصی از این بیماری هیچ نشانگر آسیب مغزی پیدا نکردند.

با این حال ، چندین مطالعه دیگر نشان داده است که حمله شدید و طولانی مدت ناشی از عدم درمان صرع می تواند منجر به آسیب مغزی شود. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که تشنج می تواند منجر به ناهنجاری های مغزی شود، به طوری که وضعیت این بیماری باعث ضایعات غیر قابل برگشت مغزی می شود.

مطالعات دیگر تغییرات شناختی در کودکان را با افزایش سن در دو گروه کودکان دارای این بیماری و کودکان سالم بررسی کرده است، نتایج نشان می دهد که کودکان دارای این بیماری با نتایج شناختی بدتری همراه  هستند. با این حال ، مشخص نیست که:

  • این بیماری باعث اختلال می شود
  • یک تغییر ساختاری مشابه باعث این بیماری و اختلال می شود
  • داروهای ضد صرع تأثیری دارند
  • این منطقه ای است که نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.

اثرات دیگر

عدم درمان صرع می تواند جنبه های مختلف زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهد ، از جمله:

  • احساسات و رفتار
  • توسعه اجتماعی و تعامل
  • توانایی مطالعه و کار
  • میزان تأثیر در این مناطق از زندگی عمدتاً به فراوانی و شدت تشنج آن ها بستگی دارد.

امید به زندگی در مبتلایان به صرع

در سال 2013 ، محققان دانشگاه آکسفورد و دانشگاه کالج لندن، هر دو در انگلستان، گزارش دادند که افراد مبتلا به این بیماری 11 برابر بیشتر از افراد فاقد آن دچار مرگ زودرس می شوند. به نظر می رسد در صورت ابتلای فرد به بیماری اعصاب و روان، خطر بیشتر است. خودکشی، تصادف و تعرض 15.8٪ از مرگ های زود هنگام را تشکیل می دهد.

درمان صرع

محقق اصلی Seena Fazel می گوید، “نتایج ما پیامدهای قابل توجهی در بهداشت عمومی دارد، زیرا حدود 70 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به این بیماری هستند و نیاز به درمان صرع دارند، و ایشان تأكید می كند كه ارزیابی دقیق و درمان اختلالات روانپزشكی به عنوان بخشی از روند درمان صرع بیمار، می تواند به كاهش خطر مرگ زودهنگام این افراد كمك كند.  وی افزود: “مطالعه ما همچنین بر اهمیت خودكشی و تصادفات غیر خودرویی به عنوان مهمترین دلیل قابل پیشگیری مرگ در افراد مبتلا به این بیماری تأكید دارد.”

عوامل خطر در درمان صرع

عوامل متعددی ممکن است با افزایش خطر عدم درمان صرع بیمار  و بروز تشنج در بیمار ارتباط داشته باشند. طبق یک بررسی تحقیقاتی در سال 2017 در مجله NeuroToxicology ، این عوامل عبارتند از:

  • سن، با موارد جدید بیشتر در کودکان خردسال و بزرگسالان بیشتر اتفاق می افتد
  • آسیب های مغزی و تومورها
  • ژنتیک و سابقه خانوادگی
  • مصرف الکل
  • عوامل پری ناتال، مانند سکته مغزی و زایمان زودرس
  • عفونت های سیستم عصبی مرکزی، مانند مننژیت باکتریایی، انسفالیت ویروسی و نوروسیستی سرکوز
  • برخی از عوامل خطرزا مانند مصرف الکل هنگام تلاش برای جلوگیری از این بیماری قابل اصلاح هستند.

آیا درمان صرع امکان پذیر است؟

در حال حاضر درمانی برای صرع وجود ندارد، اما افراد مبتلا معمولاً می توانند علائم خود را کنترل کنند. طبق آمار WHO ، تا 70٪ افراد مبتلا به این بیماری می تواند با استفاده از داروهای ضد تشنج ، کاهش دفعات تشنج و شدت آن ها را تجربه کنند. تقریباً نیمی از افراد مبتلا به این بیماری پس از 2 سال بدون تشنج می توانند مصرف دارو را متوقف کنند. در برخی از بیماران نیز که دارو ها بر آنها اثر ندارد می توان با درمان صرع با استفاده از روش لورتا نوروفیدبک اقدام نمود . در بعضی موارد ، جراحی نیز می تواند در هنگام بی اثر بودن داروها ، تشنج را کاهش یا از بین ببرد. این روش نیز می تواند مزایای طولانی مدت داشته باشد.

چگونه از ابتلا به صرع جلوگیری کنیم ؟

WHO توضیح می دهد که حدود 25٪ موارد صرع قابل پیشگیری است. با انجام این مراحل افراد می توانند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند:

  • هنگام دوچرخه سواری یا موتور سواری از کلاه ایمنی استفاده کنید تا از صدمات سر جلوگیری کند
  • برای جلوگیری از این بیماری در صدمات ناشی از تولد ، به دنبال مراقبت های دوران بارداری باشید
  • مدیریت عوامل خطر برای سکته مغزی و بیماری های قلبی ، که می تواند باعث آسیب مغزی شود که منجر به بروز این بیماری شود
  • رعایت بهداشت و روش های پیشگیرانه برای جلوگیری از بیماری سیستیکوز ، عفونی که شایعترین علت است

یک بررسی 2015 در تحقیقات انجام شده در ژورنال Seizure همچنین حاکی از آن است که فعالیت بدنی منظم ممکن است به جلوگیری از به وجود آمد این بیماری و کاهش دفعات بروز تشنج کمک کند. جلوگیری از همه موارد امکان پذیر نیست. با این حال ، انجام اقدامات فوق ممکن است به کاهش خطر کمک کند.

عوارض تشنج ناشی از عدم درمان صرع چیست ؟

درصورتی که درمان صرع اتفاق نیفتد و کنترل علائم صورت نپذیرد، غالبا باعث بروز حوادث زیر میگردد:

  1. بسته به شرایط ، تشنج ممکن است منجر به نتایج منفی مانند غرق شدن یا تصادفات وسیله نقلیه شود. تشنج طولانی مدت یا وضعیت صرعی نیز ممکن است باعث آسیب مغزی یا مرگ شود.
  2. افراد مبتلا به این اختلال هشت برابر بیشتر از افرادی که به آن مبتلا نیستند ممکن است برخی از بیماری های مزمن دیگر از جمله زوال عقل، میگرن ، بیماری های قلبی و افسردگی را تجربه کنند. برخی از این شرایط می تواند تشنج را بدتر کند.

سوال مهم :

آیا فرد مبتلا به این بیماری معمولاً یک نوع تشنج یا انواع مختلفی را تجربه می کند؟

پاسخ: بیشتر افرادی که صرع دارند فقط یک نوع تشنج را تجربه می کنند. با این حال ، برخی از افراد مبتلا به این بیماری بیش از یک نوع تشنج را تجربه می کنند – به ویژه کسانی که تشنج ناشی از سندرم صرع دارند ، که معمولاً در دوران کودکی شروع می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گرفتن نقشه مغزی و نحوه درمان صرع با لورتا می توانید با کارشناسان مراکز علوم اعصاب وروانشناسی سایبر به شماره تلفن 02144206861 در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس و جواب سوالات خود را از کارشناسان متخصص مراکز دریافت نمایید.

همچنین میتوانید برای اطلاع بیشتر و دیدن ویدئو های سخنان جناب آقای دکتر امین اسداله پور در ارتباط با روش های درمان صرع با لورتانوروفیدبک به اینستاگرم مراکز به آدرس زیر مراجعه فرمایید .

اینستاگرم مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر