اختلال بیش فعالی نوعی اختلال مغزی است که بر نحوه توجه، بی حرکت ماندن و کنترل رفتار شما تأثیر می گذارد. این اختلال در مغز کودکان و نوجوانان اتفاق می افتد و می تواند تا بزرگسالی ادامه یابد.
اختلال بیش فعالی شایع ترین اختلال روانی در کودکان است. با توجه به آمار بدست آمده پسران بیشتر از دختران به این اختلال دچار می شوند. این اختلال معمولاً در سال های ابتدایی مدرسه، هنگامی که کودک با مشکل عدم توجه روبرو می شود، دیده می شود.
در این مقاله قصد داریم که بررسی جامعی در خصوص اختلال بیش فعالی انجام دهیم و تمامی نکات این اختلال را برایتان بیان کنیم. پس با ما همراه باشید. پیشنهاد می کنیم مقاله دیگر ما در خصوص “ بیش فعالی چیست ADHD چیست ” را نیز مطالعه فرمائید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
این اختلال را با توجه به تاثیری که علائم بیش فعالی در هر نوع بر فرد مبتلا می گذارند به 3 دسته کلی زیر تقسیم بندی می کنند:
در این نوع از اختلال بیش فعالی فرد مبتلا شامل نشانه هایی مانند موارد زیر است:
در این نوع از این اختلال نیز می توانید در فرد مبتلا به دنبال این موارد باشید:
افراد مبتلا به این نوع از این اختلال، علائمی از هر دو نوع ذکر شده در بالا را دارا می باشند.
علائم اختلال ADHD ممکن است با افزایش سن تغییر کند و فرد دارای اختلال بیش فعالی بزرگسالان، این علائم را به شکل متفاوتی تجربه کند. این علائم می توانند شامل موارد زیر باشند:
در صورت تمایل به مطالعه بیشتر در خصوص علائم اختلال بیش فعالی در بزرگسالان می توانید مقاله ” علائم بیش فعالی بزرگسالان ” را نیز در سایت ما مطالعه فرمائید. همین طور برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان تلفنی از متخصصین مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر می توانید با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمائید.
این اختلال در کودکی آغاز می شود و با علائمی مانند بی قراری، بی توجهی، تکانشی بودن، عدم تمرکز در درس یا تکالیف، حواس پرتی و فعالیت زیاد و شلوغی همراه است. این اختلال می تواند باعث افت عملکرد تحصیلی و نمرات بد در مدرسه، رابطه بد کودک با اطرافیان و دوستان، عصبانیت کودک و ناتوانی وی در انجام تکالیف و وظایف شود.
اختلال کمبود توجه (ADD) را در گذشته با اختلال بیش فعالی ( ADHD ) یکسان می دانستند اما از دهه 1990 این دو اختلال را دو بیماری جدا از هم می دانند. بعضی از افراد هنوز از هر دو نام برای گفتن در مورد این یک شرط استفاده می کنند. برای شناخت بیشتر در خصوص این اختلال و تفاوت آن با اختلال بیش فعالی می توانید مقاله ” add چیست ” را نیز در وبسایت ما مطالعه فرمائید.
کارشناسان مطمئن نیستند که چه چیزی باعث اختلال ADHD می شود. چندین مورد ممکن است منجر به آن شود ، از جمله:
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عوارض و علت بوجود آمدن اختلال بیش فعالی، می توانید مقاله ” بیش فعالی ” را نیز مطالعه فرمائید. همین طور برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان تلفنی از متخصصین مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر می توانید با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمائید.
تشخیص ADHD به ویژه در کودکان دشوار است. پزشکان پس از بحث طولانی درباره علائم با کودک، والدین و معلمان و سپس مشاهده رفتارهای کودک، اختلال ADHD را در کودکان و نوجوانان تشخیص می دهند. پزشکان از دستورالعمل های انجمن روانپزشکی آمریکا استفاده می کنند که براساس تعداد علائم شخص و مدت زمانی که مبتلا هستند، می باشند. آن ها همچنین موارد دیگری را که ممکن است باعث ایجاد علائم شوند از جمله شرایط سلامتی یا مشکلات زندگی روزمره را در نظر می گیرند.
برای تأیید تشخیص اختلال بیش فعالی، کودک ممکن است برای بررسی وضعیت عصبی و روانشناختی مورد پرسش و کنترل رفتار قرار گیرد. این آزمایشات باید توسط پزشک متخصص اطفال یا ارائه دهنده بهداشت روان با تجربه در تشخیص و درمان بیش فعالی انجام شود. پزشک مراقبت های اولیه ممکن است شما را به متخصصی مانند روانپزشک ، روانشناس یا روان درمانگر ارجاع دهد.
روش های مختلفی برای درمان بیش فعالی یا ADHD وجود دارد. اما تحقیقات نشان می دهد که برای بسیاری از کودکان، بهترین روش برای درمان، استفاده از تکنولوژی فوق پیشرفته لورتا نوروفیدبک می باشد و در جایگاه دوم و کشور هایی که از این نوع تکنولوژی برخوردار نیستند با کنترل علائم و رویکرد چند حالته است. این شامل چندین روش درمانی است که با هم کار می کنند. بسیاری از علائم اختلال ADHD را می توان با دارو و گفتار درمانی کنترل کرد ولیکن با لورتا میتوان کمتر از سه ماه برای همیشه درمان بیش فعالی را انجام نمود. در کلیه روش های به غیر از روش درمانی لورتا همکاری نزدیک بین درمانگران، پزشکان، معلمان و والدین بسیار مهم است و این اصل روش درمانی دیگر را دچار مشکل هماهنگی می نماید.
خوشبختانه با تلاش و اهتمام جناب آقای دکتر امین اسداله پور امروزه استفاده از تکنولوژی فوق پیشرفته لورتا در کشور ایران نیز در کلیه مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر فراهم بوده و بیماران می توانند با مراجعه به مراکز، در مدت زمان حداکثر سه ماه برای همیشه بدون دارو و عوارض جانبی و بستری شدن از شر بیماری و عوارض اختلال بیش فعالی رهایی یابند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان تلفنی از متخصصین مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر می توانید با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمائید.
درمان اختلال بیش فعالی با لورتا بدینگونه است که بیمار برای چندین جلسه درمانی ( با توجه به تشخیص متخصص ) با فواصل حداقل دو روز به مرکز مراجعه می نماید. در ابتدا با تصویر برداری پیشرفته مغزی، نقشه مغزی بیمار توسط متخصصین، تصویر برداری می گردد. بیمار که در حالت نشسته بر روی یک صندلی قراردارد بدون تزریق هیچگونه مواد و دارو با قراردادن کلاه مخصوص به پرسش های درمانگر و تصاویر صفحه نمایش پاسخ میدهد.( همانند سونوگرافی )
پس از تهیه نقشه مغزی پروتکل های درمانی بیمار توسط دکتر فوق تخصص مشخص می گردد و بیمار در جلسات مراجعه در مقابل دستگاه فوق پیشرفته لورتا و صفحه نمایش آن نشسته و در حالی که کلاه مخصوص به سر دارد به تماشای کارتون یا فیلم مشغول می شود. این روش درمانی بدون قرص و دارو بیش فعالی و جراحی و بستری شدن است و تنها روش درمان موثر و سریع بیش فعالی در دنیا می باشد که امروزه در کشورهای فوق پیشرفته در حال استفاده می باشد.
یکی دیگر از روش های درمان و کنترل بیماری بیش فعالی درمان اختلال بیش فعالی با تجویز دارو به بیمار می باشد. اغلب این دارو ها به صورت محرک بوده و آن ها می توانند به کنترل رفتار بیش فعالی و تکانشی و بهبود دامنه توجه کمک کنند. دارو های تجویزی بر روی مواد شیمیایی مغز مانند دوپامین تاثیر گذاشته تا از انجام رفتارهای تکانشی جلوگیری نمایند. درمان اختلال بیش فعالی با دارو به صورت موثر نبوده و عوارض بسیاری در بر دارد.
از این داروها می توان به موارد زیر اشاره نمود :
داروهای محرک برای همه مبتلایان به اختلال بیش فعالی موثر نیست. افراد بالای 6 سال ممکن است داروهای غیر تحریکی مانند موارد زیر دریافت نمایند :
در بعضی موارد ، پزشکان ممکن است داروهای ضد افسردگی مانند داروهای SSRI ، بوپروپیون (ولبوترین) یا ونلافاکسین (Effexor) را تجویز کنند.
در کل از روش درمان اختلال بیش فعالی با استفاده از دارو به دلیل عدم درمان موثر و طول مدت زیاد مصرف دارو بالغ بر بیست سال توسط بیمار می تواند به عنوان بدترین روش های درمان اختلال بیش فعالی یاد نمود .
اکثر عوارض جانبی جزئی هستند و با گذشت زمان بهبود می یابند. در بعضی موارد، پزشکان ممکن است برای کاهش عوارض جانبی، دوز مصرفی را کاهش دهند. در موارد نادر ، داروهای محرک می توانند عوارض جانبی جدی تری داشته باشند. به عنوان مثال ، برخی از آن ها می توانند باعث افزایش خطر بروز مشکلات قلبی و یا حتی بروز مرگ در کودکان مبتلا به بیماری قلبی شوند. آن ها همچنین ممکن است شرایط روانی مانند افسردگی یا اضطراب فرد بیمار را بدتر کنند یا باعث واکنش روان پریشی شوند. قبل از شروع مصرف دارو های اختلال بیش فعالی ( ADHD ) با پزشکان متخصص مشورت نمایید.
البته امروز با دسترس بودن تکنولوژی درمان موثر اختلال بیش فعالی لورتا که بدون دارو و عوارض جانبی در مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر فراهم گردیده استفاده از دارو برای درمان این بیماری کاری بس اشتباه می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان تلفنی از متخصصین مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر می توانید با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمائید.
در این روش، درمان اختلال ( ADHD ) درمانگر با هماهنگی والدین و اطرافیان و مربیان و معلمان کودک و بیمار، سعی در اصلاح رفتار فرد بیمار می نماید. به عنوان مثال آموزش های ویژه به کودک کمک می کند تا در مدرسه یاد بگیرد. داشتن ساختار و یک برنامه روزمره می تواند به کودکان ADHD بسیار کمک کند.
اصلاح رفتار روش هایی را برای جایگزینی رفتارهای بد با رفتارهای خوب آموزش می دهد. در این روش از والدین خواسته می شود تا به کودک خود بگویند که از او چه رفتاری انتظار دارند. قوانین ساده و روشنی وضع نمایند. وقتی کودک کنترل خود را از دست دهد، عواقبی را که والدین به دقت تنظیم کرده اند، مانند گرفتن وقت استراحت از او یا از دست دادن امتیازات را انجام می دهند و در صورت رفتار صحیح کودک، والدین به کودک پاداش هایی اعطا خواهد کرد.
روان درمانی (مشاوره) می تواند به فرد مبتلا به اختلال ADHD کمک کند تا روش های بهتری برای کنترل احساسات و ناامیدی خود بیاموزد. این امر می تواند به بهبود عزت نفس آن ها کمک کند. همچنین مشاوره ممکن است به اعضای خانواده در درک بهتر کودک یا بزرگسال مبتلا به اختلال بیش فعالی ( ADHD) کمک کند.
آموزش مهارت های اجتماعی می تواند رفتارهایی مانند نوبت دهی و اشتراک را آموزش دهد. ولیکن به دلیل عدم درمان موثر بیماران مبتلا به اختلال بیش فعالی با این روش و همچنین طولانی بودن زمان بهبود بیمار، توصیه نمی گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان تلفنی از متخصصین مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر می توانید با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمائید.
FDA برای کودکان 7 تا 12 سال از داروهای ADHD استفاده نمی کند و برای درمان بیش فعالی کودکان از روش درمان لورتا استفاده می نماید. در این روش درمان، الکترودهایی بر روی سر و پیشانی کودک می گذارند و با دستگاه فوق پیش رفته لورتا بر روی لایه های عمقی مغز کودک که باعث کنترل رفتار وی می باشد، فرکانس هایی ارسال می کنند و به تقویت نقاط آسیب دیده مغزی می پردازند. ( مانند دمبل زدن برای عضلات ضعیف در باشگاه )
برخی موارد هستند که در طول درمان این اختلال باید رعایت شوند و روند درمانی را بسیار سریع تر می کنند. در زیر به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم.
یک رژیم غذایی سالم همراه با مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی و خوردن مواد غذایی سرشار از امگا سه می تواند در کنترل اختلال بیش فعالی نقش داشته باشد. همچنین سبک زندگی افراد نیز در جلوگیری از بروز اختلال ADHD موثر است.
هر روز کمی ورزش کنید. مطالعات نشان می دهد که ورزش به کنترل تکانه ها و سایر مشکلات رفتاری در کودکان مبتلا به ADHD کمک می کند. به فکر ثبت نام فرزند خود در یک تیم ورزشی مانند بسکتبال، فوتبال یا بیس بال باشید. انجام یک ورزش نه تنها به بچه ها ورزش می دهد، بلکه مهارت های مهم اجتماعی را به آن ها می آموزد ، از جمله اینکه چگونه قوانین را رعایت کنند و نوبت بگیرند.
بدون درمان اختلال بیش فعالی مقابله با چالش های زندگی روزمره دشوار می شود. کودکان ممکن است در یادگیری یا رشد مهارت های اجتماعی مشکل داشته باشند. بزرگسالان می توانند در روابط اجتماعی با همسر و دیگران مشکلات بسیاری داشته باشند. همچنین علاقه و کشش زیادی به اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی از خود نشان دهند.
اختلال بیش فعالی همچنین می تواند منجر به نوسانات خلقی، افسردگی، اعتماد به نفس پایین، اختلالات خوردن، ریسک پذیری و درگیری با اطرافیان شود.
بنابراین به شدت توصیه می کنیم همین امروز اقدام به درمان اختلال بیش فعالی خود و یا اطرافیان خود نمایید . البته امروزه با دسترس بودن تکنولوژی لورتا که برای درمان این اختلال بدون دارو و عوارض جانبی در مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر فراهم گردیده است، این فرصت درمان با کمترین هزینه و در مدت حداکثر سه ماه برای بیماران کشور فراهم شده است. برای مشاوره با روانشناسان مرکز می توانید با تلفن 02144206861 تماس بگیرید و از مشاوره رایگان مجموعه بهره مند شوید.