شناخت علائم بیش فعالی در بزرگسالان از آنجا حایز اهمیت است که اگر فرد بزرگسال دارای بیماری بیش فعالی باشد، مخاطرات بسیاری اعم از اخراج از محیط کار ، عدم توانایی در برقراری رابطه درست با همسر و خانواده، گرایش شدید به اعتیاد و … را خواهد داشت. علائم بیش فعالی در بزرگسالان از دوران کودکی در این افراد به شکلی متفاوت وجود داشته اند و فقط تشخیص داده نشده اند. با بالا رفتن سن، از آنجا که فرد نقش های متفاوتی را در اجتماع می پذیرد، این بیماری نیز خود را به اشکال مختلف در زندگی خصوصی و اجتماعی وی نمایان می سازد. از اینرو شناخت علایم بیش فعالی در بزرگسالان از اهمیت زیادی برخوردار است و افراد با شناختن نشانه های بیش فعالی در بزرگسالان میتوانند به درمان آن روی آورند و خود و خانواده خود را از گزند این بیماری در امان سازند.
با این مقدمه حال به معرفی 13 مورد از علائم بیش فعالی در بزرگسالان خواهیم پرداخت و این علایم را تک به تک تحلیل خواهیم نمود. بگذارید در ابتدا اعلام کنیم که روش های درمان بیش فعالی در دنیا به سه روش درمان با لورتا نوروفیدبک، دارو درمانی و رفتار درمانی شناخته میشود و از میان این روشهای درمانی، تنها روش درمان موثر در کوتاه مدت که بدون دارو و عوارض و بستری شدن است روش درمان بیش فعالی بزرگسالان با لورتا است. این روش درمان پیشرفته فرد بیمار را درکمتر از سه ماه با استفاده از تکنولوژی فوق پیشرفته لورتا برای همیشه درمان می نماید.
در این روش پس از شناسایی علایم بیش فعالی در بزرگسالان توسط روانشناسان متبحر، در تقریبا سی جلسه، درحالی که فرد بر روی صندلی مخصوص نشسته و تجهیزات فوق پیشرفته، عملکرد مغز وی را مونیتورینگ و بهبود می بخشند، درمان می گردد. در این روش بدون بستری و جراحی و دارو برای همیشه میتوان از شر بیماری بیش فعالی بزرگسالان و اختلالات آن رها شد.
خوشبختانه با تلاش و همت دکتر امین اسد اله پور این تکنولوژی فوق پیشرفته همینک در کشور ایران و در مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر موجود و آماده ارائه خدمات درمانی به بیماران محترم می باشد.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
حال که به یک دید کلی در خصوص این بیماری رسیدید، به بررسی و شرح تک تک این 13 مورد از اصلی ترین علائم بیش فعالی در بزرگسالان خواهیم پرداخت. همین طور می توانید در همین لحظه برای دریافت مشاوره و اطلاعات دقیق در این خصوص با کارشناسان مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر با شماره تلفن 02144206861 تماس بگیرید و سوالات خود را مطرح سازید تا شما را راهنمائی کنند. حال به معرفی و واکاوی 13 مورد از نشانه های بیش فعالی در بزرگسالان خواهیم پرداخت:
اختلال بیش فعالی فقط به کودکان محدود نمی شود و 30 تا 70 درصد کودکان مبتلا، علائم بیش فعالی را در بزرگسالی نیز تجربه می کنند. علاوه بر این، افرادی که هرگز در کودکی اختلالشان تشخیص داده نشده است، ممکن است در بزرگسالی علائم واضح تری پیدا کنند و این علائم باعث ایجاد مشکل در شغل یا روابطشان شوند. بسیاری از بزرگسالان متوجه نیستند که به ADHD مبتلا هستند و در مورد اینکه چرا اهداف آنها محقق نمی شود پریشان می شوند. بیمار مبتلا به بیش فعالی در پیروی از دستورالعمل ها و شیوه های یک برنامه ریزی شغلی و یا شخصی با مشکل مواجه است و این مشکل باعث اخراج از محیط کار و یا جرائم اجتماعی و قانونی برای فرد می گردد. این فرد در اجرای برنامه ریزی زندگی شخصی نیز به همینگونه با مشکل مواجه است.
یکی دیگر از علائم بیش فعالی در بزرگسالان در یک کلام تاخیر در انجام امور محوله به ایشان است . غالبا در دقیقه 90 به انجام امور می پردازند .ADHD در بزرگسالان الگوی کمی متفاوت از کودکان را دنبال می کند. بزرگسالان ممکن است به طور مزمن برای انجام وظایف کاری یا حضور در رویدادهای مهم تأخیر داشته باشند. بزرگسالان ممکن است متوجه شوند که تأخیر آنها باعث تضعیف اعتبار و اهداف خود یا گروه میشود ولیکن در انجام به موقع کار باز کوتاهی کرده و گویی ناتوانند.
یکی از ویژگی های برجسته اختلال بیش فعالی، دشواری در حفظ تمرکز ذهن بیمار در حین انجام وظیفه است. این نوجوانان و بزرگسالان هنگامی که پشت فرمان یک وسیله نقلیه هستند، دردسر ایجاد می کند. مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به بیش فعالی در رانندگی سرعت بیشتری دارند و قوانین و مقررات رانندگی را کمتر رعایت میکنند و در نتیجه تصادف زیادی میکنند و اعتبار خود را در امر رانندگی وسایل نقلیه نزد دیگران و قانون از دست می دهند. عدم حفظ احتیاط در رانندگی نیز یکی دیگر از نشانه ها و علائم بیش فعالی در بزرگسالان است.
بزرگسالان مبتلا به ADHD ممکن است در اولویت بندی، شروع و پایان کار مشکلی داشته باشند. آنها بی نظم، بی قرار و به راحتی حواسشان را پرت می کنند. برخی از افراد مبتلا به بیش فعالی در هنگام خواندن متون نیز مشکل عدم تمرکز دارند. عدم توانایی در تمرکز و پیگیری وظایف فرد بیمار می تواند مشاغل، فرصت ها و روابط اجتماعی فرد را از بین ببرد و یا با آسیب شدید مواجه سازد.
رفتار های انفجاری یکی دیگر از علائم بیش فعالی در بزرگسالان است. این افراد ممکن است در کنترل خود مشکل داشته باشند. منظور از کنترل بر خود، کنترل بر احساسات و هیجانات شخص در مواجهه با موقعیت های مختلف اجتماعی زندگی فرد است. عدم کنترل فرد بر احساسات و هیجانات می تواند منجر به اختلالات و مشکلات زیر شود:
بعضی از این افراد می توانند تمرکز زیادی بر روی چیزهایی که از آنها لذت می برند یا جالب می بینند داشته باشند. توانایی بیش از حد در تمرکز بر موضوعی خاص در افراد یکی از علائم بیش فعالی بزرگسالان است. آنها برای توجه به وظایف معمول که آنها را خسته می کند بسیار تلاش می کنند ولی از تمرکز کردن حین انجام آنها ناتوانند. مشکل این است که بسیاری از کارهای لازم برای موفقیت در زندگی روزمره کسل کننده هستند. از تهیه لیست مواد غذایی گرفته تا پر کردن اسناد و فرم ها در محل کار. افراد مبتلا به ADHD تمایل دارند کارهای خسته کننده را انجام نداده و در عوض در انجام فعالیت های لذت بخش زیاده روی نمایند.
اکثر افراد در زندگی روزمره کنونی به پیام های متنی، ایمیل، تماس ها و محیط کار سریع پاسخ می دهند، بدون آنکه از مسئولیت و وظایف اصلی خود منحرف شوند. اگرچه همه اینها ممکن است باعث حواس پرتی شود، اما بیشتر مردم موفق می شوند که بر مسئولیت های مهم تمرکز کنند. در افراد مبتلا به ADHD، عوامل حواس پرتی در انجام کارهای حیاتی در خانه و محل کار اختلال ایجاد می کنند. فرد بزرگسال با علائم بیش فعالی غالبا با انجام هریک از این امور از کار اصلی منحرف شده و بیشتر زمان خود را در انجام کارهای فرعی میگذراند. به همین دلیل، غالبا کارهای خود را در دقیقه نود به اتمام میرساند و از برنامه عقب می ماند و یا کار خود را ناتمام رها میکند.
حواس پرتی و عدم توجه یکی دیگر از نشانه های بیش فعالی در بزرگسالان است ولیکن این اختلال فقط در بیماری بیش فعالی وجود ندارد. اگر غالباً بی قرار هستید و در تمرکز مشکل دارید، به این نتیجه نرسید که به بیش فعالی مبتلا هستید. این علائم در سایر بیماری ها نیز شایع است. تمرکز ضعیف نشانه کلاسیک افسردگی است. بی قراری یا اضطراب می تواند نشان دهنده پرکاری تیروئید یا اختلال اضطراب باشد. پزشک شما بررسی خواهد کرد که آیا این شرایط به دلیل علائم بیش فعالی در بزرگسالان است و یا به دلیل بیماری های دیگری همچون افسردگی ایجاد شده است.
در افراد مبتلا به بیش فعالی، مواد شیمیایی مغزی به نام انتقال دهنده های عصبی در مناطقی از مغز که توجه را کنترل می کنند، فعالیت کمتری دارند. محققان دقیقاً نمی دانند چه عواملی باعث ایجاد این عدم تعادل شیمیایی می شود، اما فکر می کنند ژن ها می توانند در این امر نقش داشته باشند، زیرا ADHD اغلب در خانواده ها به صورت موروثی وجود دارد. نتایج مطالعات در مورد بیش فعالی نشان میدهد که عمده افراد بیش فعال، قبل از تولد در معرض دود سیگار، الکل و یا مواد مخدر بوده اند از اینرو در بزرگسالی نیز گرایش زیادی به مصرف مواد اعتیاد آور از خود نشان میدهند.
یک مزیت که باعث ایجاد صفات کمال گرایی و جستجوگری در اشخاص است تنوع گرایی است. این تنوع گرایی یکی از علائم بیش فعالی در بزرگسالان می باشد در حالیکه بیشتر قبایل و عشایر جهان با این مزیت توانسته اند بقا خود را تضمین نمایند، امروزه این صفات باعث رها کردن شغل و محل زندگی افراد بیش فعال و مشکلات عدیده اجتماعی برای ایشان میگردد. محققان تصور می کنند ویژگی هایی مانند رفتار تکانشی، جستجوی تازگی و غیرقابل پیش بینی بودن، ممکن است به عشایر در پیگیری مواد غذایی و سایر منابع حیاتی کمک کند. ولیکن این مزیت برای عشایر میتواند در زندگی یک کارمند پشت میز نشین چالشی بزرگ باشد و باعث اخراج مداوم وی از محیط کار و دانشگاه شود.
بسیاری از بزرگسالان تا زمانی که در حل مشکل افراد دیگر مانند اضطراب یا افسردگی یا بیش فعالی درگیر نشوند و مطالعه نکنند، نمی فهمند که بیش فعالی دارند. بررسی ها نشان میدهد که مقصر در درگیری های کلامی و بحثی، انجام عادت های نامناسب، مشکلات در محل کار یا درگیری های زناشویی اغلب بزرگسال دچار بیش فعالی است. برای تأیید این بیماری یکی دیگر از نشانه ها و علائم بیش فعالی در بزرگسالان آن است که عمدتا اطرافیان شخص این نشانه ها را در دوران کودکی فرد بیمار یادآوری و بازگو میکنند. این دلیل وجود بیش فعالی در بزرگسال از کودکی تا کنون بوده که هرگز تشخیص داده نشده است. نقل قول های قدیمی بستگان و والدین می تواند مشکلات دوران کودکی مانند تمرکز ضعیف و تکانشگری را در فرد یادآور سازد.
در طی ارزیابی برای ADHD ، برخی از متخصصان روان درمانگر، از آزمایشات عصب روانشناختی استفاده می کنند. این موارد می تواند شامل تست های به موقع و رایانه ای باشد که مهارت های توجه و حل مسئله را اندازه می گیرند. آزمایش عصب روانشناختی برای تشخیص لازم نیست، اما می تواند نحوه تأثیر علائم بیش فعالی بزرگسالان را روشن کند. همچنین می تواند اختلالاتی دیگر مانند وجود اختلالات یادگیری را در فرد بزرگسال کشف کند.
کنار آمدن با علائم بیش فعالی بزرگسالان برای اطرافیان او بسیار سخت و نا امید کننده است. بسیاری از بزرگسالان مبتلا به ADHD با افسردگی ، اضطراب یا اختلال وسواس دست و پنجه نرم می کنند. همچنین احتمال سیگار کشیدن یا مصرف مواد مخدر در آنان بیشتر است.
کارشناسان مراکز علوم و اعصاب سایبر آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما در این حوزه می باشند و شما میتوانید با شماره تلفن 02144206861 در تمامی ایام کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس حاصل فرمایید و سوالات و مشکلات خود را با کارشناسان خبره این مراکز مطرح سازید.
حال که با 13 نوع از علائم بیش فعالی در بزرگسالان آشنا شدید در ادامه و در نکات بعدی به صورت خلاصه به معرفی اهم موارد این بیماری که در علائم بیش فعالی بزرگسالان موثر است میپردازیم.
رایج ترین داروی بیش فعالی بزگسالان محرک ها هستند. ممکن است طنزآمیز به نظر برسد که افرادی که بیش فعال هستند از مواد محرک کمک می گیرند. این داروها ممکن است با تنظیم دقیق مدارهای مغزی که بر توجه تأثیر می گذارند ، تمرکز را کاهش داده و قابلیت تحریک پذیری را کاهش دهند. اگر محرک ها به اندازه کافی کمک نکنند، پزشک ممکن است یک داروی ضد افسردگی برای ایجاد ثبات در خلق و خوی یا یک مهارکننده انتخابی جذب نوراپی نفرین مانند آتوموکسین تجویز کند که می تواند به کنترل رفتارهای تکانشی کمک کند. البته روش درمان علائم بیش فعالی در بزرگسالان با استفاده از تکنولوژی فوق پیشرفته لورتا نوروفیدبک در کمتر از سه ماه بدون دارو و عوارض همینک مهیا می باشد و از این بابت جای نگرانی نیست. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با با شماره 02144206861 در تمامی ایام کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس حاصل فرمایید.
مطالعات زیادی در مورد داروهای بیش فعالی در بزرگسالان نسبت به کودکان انجام شده است. مطالعات نشان داده است بزرگسالانی که از دارو های محرک استفاده می کنند، نسبت به بیمارانی که از دارو های غیر محرک استفاده می کنند علائم کمتری دارند و بیمارانی که از داروی محرک استفاده میکنند در مدت 30 دقیقه تمرکز بهتری نسبت به بیمارانی که از داروی غیر محرک استفاده میکنند دارند. از آنجا که درمان بیش فعالی با دارو های محرک و غیر محرک دارای عوارض جانبی بوده و درمان موثر برای بیمار حاصل نمیگردد، روش استفاده از دارو را میتوان به عینک زدن برای جبران کاهش دید چشم تشبیه نمود. زیرا تا زمانیکه بیمار داروهای خود را مصرف کند علائم بیش فعالی در بزرگسالان کمتر نمایان میگردد. دقیقا مانند زمانیکه فرد کم بینا از عینک استفاده میکند و مشکلات کمتری در بینایی دارد. ولیکن روش استفاده از دارو به هیچ عنوان موثر و نهایی نیست.
امروز تنها روش درمان موثر علائم بیش فعالی در بزرگسالان استفاده از روش درمان لورتا می باشد. در این روش از دستگاه های فوق پیشرفته ای که از تکنولوؤی نوروفیدبک استفاده می کنند کمک گرفته می شود، اما با قدرت تقریبا 20 برابری نسبت به نسل قدیم دستگاه های نوروفیدبک و همراه با قابلیت تاثیر بر لایه های عمقی مغز. این روش بدون عوارض و دارو و بستری شدن می باشد که فقط کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا از این روش بهره میجویند و خوشبختانه در ایران نیز به اهتمام جناب آقای دکتر امین اسداله پور، این روش در مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر در شهرهای مختلف کشور در حال ارائه خدمات است و شما میتوانید با استفاده از این خدمت برای همیشه از این بیماری رهایی پیدا کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت پاسخ مناسب سوالاتتان میتوانید درخصوص علایم بیش فعالی در بزرگسالان با کارشناسان مرکز علوم سایبر با شماره 02144206861 در تمامی ایام کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس حاصل فرمایید.
بیشتر افراد مبتلا به ADHD ممکن است همچنان با عادات ضعیف و اعتماد به نفس پایین درگیر باشند. مشاوره روانشناسی بر کنترل علائم بیش فعالی بزرگسالان و سازماندهی، تنظیم روال مفید، ترمیم روابط و بهبود مهارت های اجتماعی این افراد بسیار موثر خواهد بود. شواهدی وجود دارد که بهبود شناختی رفتاری به ویژه در مدیریت مشکلات زندگی روزمره افراد دارای علائم بیش فعالی در بزرگسالان بسیار مفید است. مشاور و روان شناس با آموختن روش های درست حل مشکلات این اختلال و آشنایی فرد بیمار با کاستی های رفتاری وی، سعی در اصلاح رفتار ایشان می نماید.
نگه داشتن یک شغل برای افراد دارای علائم بیش فعالی بزرگسالان می تواند سخت باشد. آنها غالباً در انجام کارها و پیروی از دستورالعمل ها، سازماندهی منظم و انجام امور به صورت ضرب الاجل مشکل دارند. آنها همچنین مستعد تاخیر در انجام وظایف محوله به ایشان و اشتباهات و سهل انگاری در امور شغلی خود هستند. در یک نظرسنجی ملی در کشور آمریکا، تنها نیمی از افراد مبتلا به این اختلال تمام وقت شاغل بودند. در حالی که 72٪ از افراد فاقد علایم و نشانه های بیش فعالی در بزرگسالی به صورت تمام وقت شاغل بودند. این افراد تمایل دارند درآمد کمتری نسبت به همسالان خود داشته باشند و این به دلیل اعتماد به نفس کم و تصور ایشان از عدم توانایی خود در انجام درست امور است، در حالیکه این تصور کاملا غلط می باشد.
تحقیقات زیادی در مورد مشاغلی که افراد دارای علائم بیش فعالی بزرگسالان احتمالاً در آن رشد می کنند وجود ندارد. اما یکی از برترین متخصصان بیش فعالی در دنیا به نام دکتر راسل میگوید كه بیماران دارای علایم بیش فعالی که تحت نظر و مراقبت ایشان می باشند بسیار در مشاغلی مانند فروش، بازیگری، عكاسی، مربیگری ورزشی و بسیاری از مشاغل تجاری موفق عمل کرده اند. امروزه با درمان موثر بیش فعالی در کمتر از سه ماه توسط تکنولوژی فوق پیشرفته لورتا نوروفیدبک، افراد دارای نشانه های این بیماری دیگر میتوانند هر شغلی را برای خود برگزینند.
افراد مبتلا به این اختلال ممکن است بتوانند با داشتن یک الگو همانند مربی در محیط کار عملکرد شغلی خود را افزایش دهند. الگو برداری از فرد موفق که مانند مربی فرد در محیط کار می باشد میتواند مهارت های سازمانی مانند یادداشت برداری، نگه داشتن برنامه ریزی روزانه و اولویت بندی لیست کارها را برای فرد بیمار ساده تر کند. همچنین داشتن یک محیط کاری آرام و با حواس پرتی های کم ممکن است به موفقیت افراد بیمار کمک کند. بیش فعالی از نظر قانون معلولیت آمریکایی ها یک معلولیت به حساب می آید. همین امروز برای همیشه با استفاده از تکنولوژی پیشرفته لورتا از شر این بیماری و عوارض آن خلاص شوید. برای دریافت مشاوره درخصوص علایم بیش فعالی در بزرگسالان میتوانید با کارشناسان مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر با شماره 02144206861 در تمامی ایام کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس حاصل فرمایید.
اپلیکیشن های برنامه ریزی و سازماندهی تلفن های هوشمند می تواند به ویژه به ارتقاء عملکرد شغلی افراد مبتلا به علائم و نشانه های بیش فعالی در بزرگسالان کمک شایانی نماید. با توجه به تنوع برنامه های موجود در گوشی های هوشمند در حوزه برنامه ریزی و سازماندهی شخص دارای علایم بیش فعالی در بزرگسالان میتواند از هر برنامه برای ایجاد لیست کارهای جدید هر شب استفاده نموده و همیشه بر اساس اولویت بندی های این برنامه در امور خود عمل نماید. توصیه در این خصوص به این بیماران این است که لیست کارهای خود را با استفاده از عناصر تماس، ایمیل و … مرتب نمایند. با اینکار اهم فعالیت های خود را میتوانند دنبال کنند و رویدادهای مهم را از دست ندهند.
ADHD می تواند ازدواج و سایر روابط را خراب کند. این شرایط یادآوری تعهدات اجتماعی مانند به خاطر سپردن روزهای تولد یا سالگرد، به پایان رساندن کارهای خانه و پرداخت به موقع قبض ها را دشوار می کند. بزرگسالان مبتلا به ADHD ممکن است به راحتی روحیه خود را از دست بدهند یا رفتارهای بی پروا و بدون در نظر گرفتن عواقب این رفتار ها را انجام دهند. این امر منجر به افزایش میزان جدایی و طلاق می شود.
مانند داشتن الگو و مشاور در محل کار ، افراد مبتلا به این بیماری بهتر است در زندگی روزمره نیز از الگو و مربی بهره مند شوند. داشتن الگوی مناسب و مشاور به بیمار کمک می کند تا مهارت های تازه آموخته شده را در موقعیت های واقعی، اعم از سازماندهی در منزل یا برنامه ریزی برای سفر عملی کند.
برخی از متخصصان معتقدند که غذاهایی که برای سوخت وساز با کیفیت مغز مناسب است می توانند علائم بیش فعالی در بزرگسالان را کاهش دهند. غذاهای با پروتئین بالا، از جمله آجیل، گوشت، لوبیا و تخم مرغ ممکن است عملکرد مغزی فرد بیمار را بهبود بخشند. جایگزینی کربوهیدرات های ساده با کربوهیدرات های پیچیده، مانند ماکارونی سبوس دار یا برنج قهوه ای می تواند به نوسانات خلقی کمک کرده و سطح انرژی فرد بیمار را تثبیت کند.
هیچ مدرک علمی درخصوص اینکه کاهش مصرف قند و شکر و یا جایگزینی این مواد باعث بهبود عملکرد افراد دارای علایم و نشانه های بیش فعالی در بزرگسالان شده وجود ندارد. از اینرو با نگاه واقع بینانه سعی در درمان بیش فعالی با استفاده از روش های علمی نمایید . برای دریافت مشاوره میتوانید با کارشناسان مراکز علوم اعصاب سایبر با شماره 02144206861 در تمامی ایام کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس حاصل فرمایید.
دوست عزیز بزرگسال بیش فعال، همانگونه که خود تجربه آنرا دارید، این بیماری به هیچ عنوان به خودی خود درمان نمی شود و عدم درمان آن اختلالات بسیاری در زندگی شما ایجاد می نماید. بنبر این برای راحتی خود و جلوگیری از بروز این مشکلات، همین امروز برای کنترل این بیماری اقدام کنید و به کارشناسان متخصص این حوزه مراجعه نمایید. مهم ترین اقدام برای رهایی شما از دام این بیماری و خداحافظی از تمامی علایم بیش فعالی در بزرگسالان و داشتن زندگی بهتر درمان موثر این بیماری می باشد و در نهایت توصیه می کنیم استفاده از روش های دارویی را، به دلیل عوارضی که ایجاد می کنند برای کنترل اختلال خود کنار بگذارید. زیرا این عوارض ممکن است صدمات جبران ناپذیری را به مغز شما بزند.
امید است توانسته باشیم در این مقاله اهم نکات و علائم بیش فعالی در بزرگسالان را به زبانی ساده بیان کنیم. لطفا ما را در صفحه اینستاگرم خود دنبال کنید:
اینستاگرم مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر