آنچه در این مقاله خواهید خواند:
نافرمانی و لجبازی کودک آیا طبیعی است ؟ حتی فرزندان با بهترین رفتار نیز ممکن است گاهی اوقات رفتار دشوار و چالش برانگیز داشته باشند. اما اگر کودک یا نوجوان شما الگوی مکرر و مداوم عصبانیت ، تحریک پذیری ، بهانه جویی، سرپیچی یا کینه ورزی نسبت به شما و دیگران داشته باشد، ممکن است دچار اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD) باشد.
نافرمانی و لجبازی کودکان یکی از نشانه های کودکان بیش فعال می باشد لذا، توصیه میکنیم برای کسب اطلاع از بیش فعالی چیست به مقاله مربوطه مراجعه نموده و سپس این مقاله را مطالعه فرمایید.
به عنوان والدین، لازم نیست به تنهایی برای مدیریت کودک با اختلال نافرمانی و لجبازی کودک مقابله ای تلاش کنید. پزشکان، متخصصان بهداشت روان و متخصصان پرورش کودک می توانند شما را در این راه کمک کنند. مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر با سابقه موفق در درمان لجبازی کودکان در این مسیر در کنار شما خواهد بود. تکنولوژی استفاده شده در درمان کودکان با اختلال نافرمانی مقابله ای لورتا نوروفیدبک نام دارد. لورتا درمان بسیار پیشرفته و بدون عوارض جانبی در درمان اختلال نافرمانی مقابله ای میباشد که بدون استفاده از دارو و بصورت موثر می تواند این اختلال را درمان کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر با مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر تماس بگیرید.
گاهی تشخیص تفاوت بین یک کودک با اراده قوی یا کودک حساس و یک کودک با اختلال نافرمانی مقابله ای دشوار است. طبیعی است که در مراحل خاصی از رشد کودک رفتار لجبازی نشان دهد.
علائم اختلال نافرمانی مقابله ای کودکان معمولاً در سال های پیش دبستانی شروع می شود. بعضی اوقات ممکن است اختلال نافرمانی مقابله ای دیرتر هم مشاهده شود، اما تقریباً همیشه قبل از سال های اولیه نوجوانی مشاهده می شود. این رفتارها باعث مشکلات در درون خانواده، فعالیت های اجتماعی، مدرسه و محل کار می شود.
دفترچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) که توسط انجمن روانپزشکی آمریکا منتشر شده است ، معیارهای تشخیص اختلال نافرمانی مقابله ای کودکان را لیست می کند. معیارهای DSM-5 شامل علائم عاطفی و رفتاری است که حداقل شش ماه به طول می انجامد.
درمورد معرفی بهترین مراکز درمان بیش فعالی میتوانید به مقاله مرتبط مراجعه نمایید.
برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان لجبازی و نافرمانی کودک با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمایید .
اختلال نافرمانی و لجبازی کودک مقابله ای می تواند شدت متفاوتی داشته باشد:
علائم فقط در یکی از موقعیت ها ، مانند خانه ، مدرسه ، محل کار یا همراه همسالان رخ می دهد.
برخی از علائم در حداقل دو موقعیت بروز می کنند.
برخی از علائم در سه یا چند حالت بروز می کنند.
برای برخی از کودکان ، علائم ممکن است ابتدا فقط در خانه مشاهده شود ، اما با گذشت زمان به سایر مکان ها ، مانند مدرسه و با دوستان گسترش می یابد.
دیگر والدین مقاله مقابل را بسیار مطالعه نموده اند : اختلالات یادگیری و انواع آن
برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان لجبازی و نافرمانی کودک با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمایید .
احتمالاً فرزند شما رفتار خود را به عنوان یک مشکل نمی بیند. درعوض ، او احتمالاً از مطالبات غیر معقول شکایت دارد یا دیگران را به دلیل مشکلات سرزنش می کند. اگر کودک شما علائمی را نشان می دهد که ممکن است نشان دهنده اختلال نافرمانی مقابله ای یا سایر رفتارهای مخرب باشد ، یا شما از توانایی والدگری برای فرزندتان نگران هستید، از یک روانشناس کودک یا یک روانپزشک کودک با تخصص در مشکلات رفتاری مک بگیرید. مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر با سابقه موفق در درمان، آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشد.
هیچ علت مشخصی برای اختلال نافرمانی مقابله ای شناخته نشده است. علل کمک کننده می تواند ترکیبی از عوامل ارثی و محیطی باشد، از جمله:
تمایل طبیعی و یا خلق و خوی کودک و احتمالاً تفاوت های عصبی در نحوه عملکرد اعصاب و عملکرد مغز
مشکلات مربوط به فرزندپروری که ممکن است شامل عدم نظارت ، نظم متناقض یا سخت گیرانه و یا سوء استفاده یا غفلت باشد
اختلال نافرمانی مقابله ای یک مشکل پیچیده است. عوامل خطر احتمالی برای اختلال نافرمانی مقابله ای عبارتند از:
کودکی که دارای خلق و خوی است و شامل مشکل در تنظیم احساسات می شود مانند واکنش شدید احساسی به موقعیت ها یا داشتن مشکل در تحمل ناکامی
کودکی که سوءاستفاده یا غفلت را تجربه می کند ، نظم سخت و متناقضی را متحمل می شود یا با عدم نظارت والدین روبروست
کودکی که با پدر و مادری که اختلاف نظر خانوادگی دارند زندگی می کند یا والدینی دارد که دارای سلامت روان نیستند یا اختلال در مصرف مواد دارند.
شرایط محیطی – رفتارهای مخالف و نافرمانی ها از سوی به همسالان و دیگر شخصیتهای بزرگسال ، مانند معلمان ، تقویت و تقویت می شود.
کودکان و نوجوانان دارای اختلال نافرمانی مقابله ای ممکن است در خانه با والدین و خواهران و برادران ، در مدرسه با معلمان و در محل کار با سرپرستان و دیگر شخصیت های مرجع مشکل داشته باشند. كودكان مبتلا به اختلال نافرمانی مقابله ای ممكن است در برقراری روابط و دوستانه به مشکل بخورند.
اختلال نافرمانی مقابله ای ممکن است منجر به مشکلاتی از قبیل:
بسیاری از کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال نافرمانی مقابله ای اختلالات سلامت روان دیگری نیز دارند ، از جمله:
اختلال کمبود توجه / بیش فعالی (ADHD)
اختلالات رفتاری
افسردگی
اضطراب
مقاله جذاب و پر بازدید در این حوزه : ریتالین و هر آنچه در مورد مصرف آن باید بدانید
برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان لجبازی و نافرمانی کودک با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمایید .
درمان اختلالات سلامت روان دیگر ممکن است به بهبود علائم اختلال نافرمانی مقابله ای کمک کند. و اگر این اختلالات ارزیابی نشوند و تحت درمان مناسب قرار گیرند ، ممکن است درمان اختلال نافرمانی مقابله ای دشوار باشد.
برای بررسی صحیح عوامل آسیب زا در کودک با مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر تماس بگیرید. مرکز سایبر با ارائه درمان پیشرفته لورتا به همراه جلسات مشاوره و روان درمانی برای کودک و والدین، در این مسیر در کنار شما خواهد بود. با مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر تماس بگیرید و درمورد درمان سوال کنید.
راه تضمینی صد در صد برای جلوگیری از اختلال نافرمانی مقابله ای وجود ندارد. با این حال ، فرزندپروری مثبت و درمان زودرس می تواند به بهبود رفتار کمک کند و از بدتر شدن اوضاع جلوگیری کند. هرچه زودتر بتوان اختلال نافرمانی مقابله ای را تشخیص داده و مدیریت کرد، بهتر است.
درمان می تواند به احیای عزت نفس فرزند شما کمک کند و رابطه مثبتی بین شما و فرزندتان ایجاد کند. روابط فرزند شما با سایر بزرگسالان در زندگی وی – مانند معلمان و اعضای فامیل – نیز بهبود خواهد یافت.
مقاله انتخابی والدین در این مورد : تکانشگری کودکان
برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان لجبازی و نافرمانی کودک با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمایید .
برای تعیین اینکه فرزند شما دارای اختلال نافرمانی مقابله ای است ، ممکن است متخصص روانی سلامت ارزیابی جامع روانشناختی را انجام دهد. از آنجا که اختلال نافرمانی مقابله ای اغلب همراه با سایر مشکلات بهداشتی و رفتاری یا روانی رخ می دهد، تشخیص علائم اختلال نافرمانی مقابله ای ممکن است دشوار باشد.
ارزیابی فرزند شما احتمالاً شامل ارزیابی از موارد زیر است:
فراوانی و شدت رفتارها
احساسات، رفتار و روابط در موقعیت های مختلف
شرایط و تعامل خانوادگی
راهبردهایی که در مدیریت رفتارهای مشکل زا مفید هستند
وجود سایر مشکلات بهداشت روان ، اختلالات یادگیری یا ارتباطات
درمان اختلال نافرمانی مقابله ای یا لجبازی در کودک در درجه اول مستلزم مداخلات مبتنی بر خانواده است، اما ممکن است شامل انواع دیگر روان درمانی و ارائه آموزش برای فرزند شما – و همچنین والدین باشد. این پروسه اغلب چندین ماه یا بیشتر طول می کشد. مهم است که هرگونه مشکلات مشترک مانند اختلال یادگیری را درمان کنید زیرا در صورت عدم درمان می توانند علائم اختلال نافرمانی مقابله ای را ایجاد یا بدتر کنند.
برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان لجبازی و نافرمانی کودک با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمایید .
داروها به تنهایی برای اختلال نافرمانی مقابله ای استفاده نمی شوند مگر اینکه فرزند شما اختلال سلامت روانی دیگری نیز داشته باشد. اگر کودک شما دارای اختلالات همزیستی مانند ADHD ، اضطراب یا افسردگی است ، ممکن است داروها به بهبود این علائم کمک کنند.
سنگ بنای درمان اختلال نافرمانی مقابله ای کودک معمولاً شامل موارد زیر است:
متخصص بهداشت روان با تجربه در درمان اختلال نافرمانی مقابله ای ممکن است به شما در پیشرفت مهارت های فرزندپروری کمک کند که برای شما و فرزندتان مفید و امیدوار کننده تر باشد.
درمان فردی برای کودک به او کمک می کند یاد بگیرد که عصبانیت را مدیریت کند و احساسات را با روشی سالم تر بیان کند. خانواده درمانی ممکن است به بهبود ارتباط و روابط شما کمک کند و به اعضای خانواده کمک کند که چگونه با هم کار کنند.
این نوع درمان با هدف کمک به فرزند شما در شناسایی و تغییر الگوهای تفکر منجر به مشکلات رفتاری انجام می شود. حل مشکل به شیوه مشارکتی – که در آن شما و فرزندتان برای دستیابی به راه حل هایی که برای هر دوی شما مناسب باشد، با هم کار می کنید. این روش نیز می تواند به بهبود مشکلات مربوط به اختلال نافرمانی مقابله ای کمک کند.
کودک شما همچنین ممکن است از درمانی که به او کمک می کند انعطاف پذیرتر باشد بهره ببرد و یاد بگیرد که چگونه تعامل مثبت و مؤثرتری با همسالان خود داشته باشد.
به عنوان بخشی از دوره آموزش والدین ، ممکن است یاد بگیرید که چگونه رفتار فرزند خود را مدیریت کنید:
در صورت لزوم دستورالعمل های واضح و عواقب مناسب را دنبال کنید
شناخت و تمجید از رفتارهای خوب فرزندتان و ویژگیهای مثبت برای ارتقاء رفتارهای مطلوب
اگرچه برخی از تکنیک های والدین ممکن است به نظر کاملا ساده بنظر برسند ، اما یادگیری استفاده مداوم از آنها در مواجهه با مخالفت کار ساده ای نیست، به خصوص اگر عوامل استرس زای دیگری در خانه وجود داشته باشد. یادگیری این مهارت ها به تمرین روزمره و صبر نیاز دارد.
مهمترین چیز در معالجه نشان دادن عشق و پذیرش مداوم ، بی قید و شرط به فرزند است – حتی در مواقع دشوار و مخرب. هرچند این روند حتی برای صبورترین والدین ممکن است دشوار باشد.
در خانه ، می توانید با انجام این راهکارها رفتارهای مشکل ساز اختلال نافرمانی مقابله ای کودک را از بین ببرید. سعی کنید از این روش ها در هنگام مقابله با لجبازی کودکان استفاده کنید.
مانند: من روشی که برای انتخاب اسباب بازی هایت استفاده کردی خیلی دوست داشتم. اهدا جوایز برای رفتار مثبت نیز ممکن است به خصوص در مورد کودکان کوچکتر کمک کند.
نشان دادن تعامل مناسب و الگوسازی از رفتارهای مناسب اجتماعی می تواند به فرزند شما در بهبود مهارت های اجتماعی کمک کند.
اگر اجازه دهید ، تقریباً همه چیز می تواند به یک جنگ قدرت تبدیل شود. با ارائه دستورالعمل های واضح و مؤثر و اعمال پیامدهای مناسب منطقی محدودیت هایی را تعیین کنید. به جای مقابله با یکدیگر، در مورد تعیین این محدودیت ها صحبت کنید.
از فرزند خود بخواهید که به پیشرفت این برنامه کمک کند. برای اطمینان از تداوم رویه های انضباطی با خانواده یا شریک زندگی خود هماهنگ باشید. یک کار خانگی را تعیین کنید که ضروری باشد و تنها زمانی انجام شود که کودک آن را انجام دهد. در ابتدا ، مهم است که با کارهایی شروع کنید که دستیابی به آنها نسبتاً آسان باشد و به تدریج انتظارات مهمتر و چالش برانگیز شود.. دستورالعمل های واضح و آسان را دنبال کنید.
در ابتدا ، احتمالاً فرزند شما همکاری نخواهد کرد یا از پاسخ تغییر یافته شما نسبت به رفتار خود تعجب می کند. متوجه باشید که با توجه به انتظارات جدید، رفتار به طور موقت بدتر شود. حفظ ثبات در مواجهه با رفتارهای چالش برانگیز ، کلید موفقیت در این مرحله اولیه است.
با پشتکار و ثبات، کار سخت اولیه اغلب با بهبود رفتار و روابط در ادامه جبران می شود.
درمان های نوروسایکولوژیک مانند لورتا می تواند به بهبود رفتار های مقابله ای کمک کند. این گروه درمانها با استفاده از تنظیم کارکرد شبکه های مغزی آن ها را اصلاح می کنند تا متعاقبا رفتار نیز اصلاح شود. این درمان در مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر ارائه می شود و تا کنون سابقه بسیار موثری در درمان اختلال نافرمانی مقابله ای داشته است. برای دریافت اطلاعات بیشتر با مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر تماس بگیرید.
دیگران این مقاله رازهای بیش فعالی را هم مطالعه نموده اند.
برای دیدن نظرات مراجعین و نتایج درمانی لورتا بر روی بیماران بر روی لینک زیر کلیک کنید .
برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان لجبازی و نافرمانی کودک با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمایید .
همچنین میتوانید نتایج درمانی لورتا نوروفیدبک را در اینستاگرم مراکز سایبر به آدرس زیرمشاهده فرمایید.
نظر بدهید