درمان بیش فعالی یا ADHD چیست و انواع روش های درمان
درمان بیش فعالی ( ADHD ) چیست ؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا توضیح مختصری در خصوص این اختلال می دهیم. سپس بیان می کنیم که درمان بیش فعالی چیست و چگونه انجام می گیرد.
درمان بیش فعالی در حقیقت درمان نوعی اختلال در مغز است. این اختلال موجب می شود که فرد مبتلا به انجام اعمال غیر متعارف دست زند. به طور کلی این افراد به سختی مدیریت می شوند. این بدان معناست که در مدرسه ، محل کار و در خانواده با سایرین به مشکل می خورند.
این اختلال باعث می شود که برای خود فرد مبتلا نیز مشکلاتی بوجود آید. اغلب دیده می شود که این افراد دارای اضطراب دائم هستند. این افراد به دلیل ناتوانی در برقراری ارتباط با سایرین معمولا دچار افسردگی می شوند.
بدلیل بوجود آمدن همین مسائل خود فرد و افراد نزدیک به او که به فکر او هستند، دائما به این سوال فکر می کنند درمان بیش فعالی چیست.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
وجه مشترک افراد بیش فعال در چه علائمی است؟
- بی قرار بودن و نداشتن آرامش درونی
- پرخاشگری
- انجام کارهای خطرناک و یک دفعه ای و به دور از انتظار (تکانشی )
- عدم تمرکز در انجام کارهای معمول
این افراد بعد از درک اختلال خود در برخی موارد سعی در برطرف کردن آن دارند. در این موارد فشار زیادی بر خود می آورند. برای مثال سعی می کنند تمرکز کنند. اما این فشارها ممکن است در جایی دیگر خود را نشان دهند. برای مثال:
- رو آوردن به مصرف مود مخدر و الکل
- ایجاد مشکل در روابط خواهر برادری یا دوستانه و حتی والدین
- ایجاد خشونت و یا تصادفات و حادثه های دیگر
تا به اینجا به یک درک کلی از اختلال بیش فعالی رسیدیم. حال می خواهیم بدانیم که درمان بیش فعالی چیست. به چه روش هایی انجام می شود. بهترین روش درمان بیش فعالی چیست.
در صورت وجود هرگونه سوال دیگر در خصوص درمان ADHD می توانید با تماس با شماره 02144206861 از مشاوره رایگان متخصصین ما در مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر بهره مند شوید.
درمان بیش فعالی چطور صورت می گیرد؟
در برخی موارد ممکن است پزشک شما برای درمان این اختلال داروهایی به شما دهد. یا این که شما را به یک متخصص علوم اعصاب و روانشناس معرفی کند. و حتی ممکن است که هم مصرف دارو و هم روش هایی دیگر برای درمان را به شما پیشنهاد دهد.
اما درمان موثر برای بیش فعالی چیست.این روش ها تنها رفتار بیمار را کنترل می کند. طول درمان بسیار دارند. مصرف این داروها در بسیاری از موارد عوارض بسیاری دارد. روش های دیگر نیز ممکن است کمک کنند به بهبود حال مبتلا. اما در بلند مدت آیا باعث درمان می شوند. درمان ADHD در کشورای پیشرفته چیست. به تمامی این سوالات در ادامه پاسخ می دهیم.
رفتار شناختی و گفتار درمانی
اسم این روش شاید به گوشتان خورده باشد. در بسیاری از مراکز امروزه این نوع درمان صورت می گیرد. و برای درمان بیش فعالی بسیاری از متخصصین توصیشان این روش بوده.
در این روش شخصی به عنوان درمان گر کنار شما حضور پیدا می کند. او با صحبت کردن در خصوص اختلال شما و تاثیری که بر زندگیتان گذاشته سعی می کند که در نحوه ی تفکر شما تغییر ایجاد کند. ویژگی های اختلالتان را بررسی کند. بعد از آن به شما روش هایی برای کم کردن تاثیرات این اختلال ارائه می دهد.
دارو
داروهایی که پزشکان برای درمان بیش فعالی تجویز می کنند معمولا آرام بخش های بسیار قوی هستند و تنها برای کنترل بیمار اند. داروی بیش فعالی بزرگسالان و کودکان که امروزه تجویز می شوند، عوارض بسیار دارند و همین طور تا آخر عمر نیز باید مصرف شوند.
توصیه ما استفاده نکردن از این داروهاست برای درمان ADHD.برخی از این داروها عبارت اند از: ریتالین ، ادرال ،و غیره است.
علاوه بر این برخی از آن ها ممکن است اعتیادآور باشند. حتما قبل از مصرف این داروها از متخصصین این حوزه کمک بگیرید. مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر با مشاوره کاملا رایگان درخصوص درمان بیش فعالی و این که نوع اختلال شما چیست کمک می کند. شماره تماس: 02144206861
درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی
آیا شما نیز تاکنون بر این باور بودید که تنها روش برای درمان اختلال ADHD و عدم تمرکز مصرف دارو است؟ نگران نباشد. اگر تا الان از این روش استفاده کرده اید مشکلی ندارد. پیشنهاد می کنیم درمورداین که روش های دیگر درمان ADHD چیست با ما بیاموزید.
بهترین روش درمان اختلال بیش فعالی چیست؟
امروزه برای درمان ADHD در اروپا و آمریکا استفاده از دارو منسوخ شده. و جای خود را سالهاست که به روش های دیگر داده است. این روش ها که چند سال است در ایران نیز برای درمان ADHD از آنها استفاده می شوند، استفاده از لورتا است. لورتا نسل فوق پیشرفته همان علم نوروفیدبک است. مزیت های استفاده از این روش برای درمان ADHD نسبت به سایر روش ها قابل شمارش نیست.
مزایای استفاده از لورتا برای درمان بیش فعالی
- عوارض جانبی ندارد
- نیاز به مصرف دارو ندارد
- طول درمان کوتاهی دارد
- تاثیر بسیار ماندگارتر نسبت به دارو و روش های دیگر
- امکان درمان چندین اختلال بطور همزمان را مهیا می کند
پیشنهاد می کنم در این خصوص مقاله های دیگر سایت ما را هم در خصوص درمان بیش فعالی با استفاده از لورتا را مشاهده کنید و یا برای گرفتن مشاوره رایگان تماس بگیرید 02144206861 .
روش های دیگر برای درمان بیش فعالی
پیشنهاد ما برای درمان بیش فعالی با عدم تمرکز استفاده از دستگاه لورتا است. اما در گذشته روش های دیگری نیز برای کنترل و درمان بیش فعالی بزرگسالان و کودکان استفاده می شده. ما این روش ها را نیز برایتان آورده ایم و در ادامه به آنها می پردازیم.
- فعالیت داشتن و انجام برنامه های ورزشی منظم
- مصرف تغذیه های اصولی و غیر محرک
- یادگیری برقرار کردن ارتباط سالم و بی خطر با سایرین
- خواب کافی، به موقع و منظم
رعایت این چند فاکتور نیز می تواند در بهبود برقرار کردن ارتباط اجتماعی شما یا کودکتان بسیار موثر باشد و تا حد زیادی استرس و افسردگی را در شما کاهش دهد.
درمان بیش فعالی داخل خانه
یکی از مهم ترین مسائل در درمان ADHD ایجاد فضای مناسب داخل خانه است. وظیفه شما به عنوان پدر و مادر ایجاد این محیط برای درمان فرزندتان است. استفاده از مواد مغذی و رژیم مناسب، فعالیت بدنی بسیار و باقی شرایطی که بطور روزمره برای فرزند خود ایجاد می کنید در درمان او بسیار تاثیر گذار است.
ورزش و تاثیر آن بر درمان بیش فعالی
ورزش، درمان ADHD و کم شدن علائم آن را سرعت می بخشد. باعث کم شدن نگرانی و استرس می شود. ورزش همانند داروی ADHD عمل می کند و باعث بالا رفتن مقدار دوپامین داخل بدن شده ولی دیگر باعث بوجود آمدن مشکلات دیگر نمی شود و این مزیت را نسبت به دارو دارد.
بهترین ورزش برای درمان بیش فعالی چیست؟
بهترین ورزش برای درمان ADHD ورزش های گروهی هستند که با انجام آن ها بیمار به برقراری ارتباط با دیگران می پردازد. ورزش های دیگری هم هستند که به تفکر و توجه بالا نیاز دارند. این گونه ورزش ها نیز می توانند در درمان بیش فعالی کودکان و بزرگسالان بسیار مفید باشند. برخی از این ورزش ها عبارت اند از:
ژیمناستیک ، کاراته و بوکس ، رقصیدن ، اسکی ، بسکتبال .
گذراندن وقت در طبیعت و محیطی خارج از خانه
گذراندن وقت به مدت حداقل نیم ساعت روزانه درطبیعت نشان داده است که موجب کاهش علائم بیش فعالی می شود. به همین دلیل توصیه می کنیم از این روش غافل نشوید.
تاثیر خواب مناسب بر درمان بیش فعالی
تاثیر خواب مناسب بر درمان ADHD بطوری است که نشانه های تغییر بعد از مدتی برای شما کاملا روشن می شود. اما ممکن است فرزند شما مشکل خواب داشته باشد. این امر ممکن است به این دلیل باشد که او از داروهای درمان بیش فعالی استفاده می کند. این داروها ممکن است او را آرام کند ولی تغییر مقدار مصرف یا قطع آنها باعث بوجود آمدن اختلال در خواب می شود.
نکات تکمیلی درخصوص بیش فعالی و درمان آن
یکی از شایع ترین عوارض ADHD که عدم درمان آن باعث ناراحتی بسیار فرد می شود عدم توجه و تمرکز کافی است. یکی از مزیت های استفاده از دستگاه لورتا برای درمان ADHD این است که به طور همزمان بر روی توجه و تمرکز افراد نیز کار می کند.
در صورت وجود هرگونه سوال دیگر در خصوص درمان بیش فعالی می توانید با تماس با شماره 02144206861 از مشاوره رایگان متخصصین ما در مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر بهره مند شوید.
علل بوجود آمدن بیش فعالی
هنگام درمان بیش فعالی باید به این نکته توجه داشته باشیم که بیماری های فیزیکی با ADHD اشتباه گرفته نشوند. زیرا بعضی از این بیماری ها مانند پر کار بودن تیروئید ممکن است تاثیر مشابه بیش فعالی را بر اعصاب بگذارند. اما برخی از علل مهم بوجود آمدن بیش فعالی عبارت اند از:
- وراثت
- اختلال مغزی و عصبی و روانشناختی
- مصرف موادی مانند کوکایین
برخی دیگر از نشانه های بیش فعالی
درمان بیش فعالی معمولا زمانی به ذهن شما می رسد که نکاتی شبیه به موارد زیر را مشاهده می کنید:
بدون اجازه و نوبت صحبت کردن و تو حرف بقیه پریدن و حرف زدن مداوم
رفتارهای غیر عادی و پر رنگ بودن این رفتارها نسبت به دیگران
درگیری و دعوا با سایرین
در یکجا نشستن مشکل دارند و بطور مثال روی یک صندلی بیش از سی ثانیه نمیشینند
بیش فعالی در بزرگسالی
اضطراب و نگرانی
حواس پرتی در کار و عدم تمرکز
فراموشی کارهای مهم روزانه که باید انجام دهند
مشکل در کار کردن و قبول مسئولیت
در یادگیری شماره تلفن ها و عددها ممکن است مشکل داشته باشند
گوشه گیری و افسردگی
البته بیش فعالی اغلب خود را درسنین کمتر نشان می دهد. درصورت عدم درمان ADHD این اختلال باقی مانده و ممکن است تغییراتی بر علائم ظاهری آن فقط بوجود آید. برای همین ممکن است افراد نزدیکی که کودکی فرد بیش فعال را به خاطر دارند از کودکی این علائم او را دیده باشند. در صورت دیدن هرگونه علائم به متخصص مراجعه کنید. زیرا تشخیص و درمان به موقع آن مهم است.
سفارش به مصرف دارو
داروهایی که به اصطلاح برای درمان بیش فعالی تجویز می شوند معمولا ریتالین و ادرال هستند. این داروها تاثیر محرک دارند. قطعا استفاده از آنها برای کودک شما تنها راه درمان نبوده.
ریتالین و ادرال ممکن است برای زمان کمی باعث آرام شدن کودک شوند. یا این که در انجام تکالیف کمک کنند که تمرکز بهتری داشته باشند. ولی امکان ندارد که باعث خوب شدن وضعیت تحصیلی و یا بهتر شدن حال کودک در بلندمدت شوند. البته دیده نشده که دارو برای زمان کوتاهی هم باعث از بین رفتن نشانه های بیش فعالی بصورت کامل شود.
اثری که این داروها بر بدن کودک و رشد مغز او می گذارند جبران ناپذیر است. در برخی موارد دیده شده کودک با مصرف این داروها دچار اختلال در خواب و غذا خوردن می شود و مشکلات عصبی پیدا می کند.
در صورت وجود هرگونه سوال دیگر در خصوص درمان بیش فعالی می توانید با تماس با شماره 02144206861 از مشاوره رایگان متخصصین ما در مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر بهره مند شوید.
مصرف دارو موجب کنترل بیش فعالی می شود، نه درمان
باید این را در نظر بگبربد که بدن هر کودک رفتار متفاوتی را از خود در هنگام مصرف دارو نشان می دهد. در بعضی از آنان دیده شده که بدنشان خوب به دارو جواب می دهد. ممکن است یه سادگی کنترل شوند و علائمشان بسیار کمتر شود. اما در برخی دیگر اصلا تاثیری نگذارد. در تجربه عوارض جانبی ناشی از مصرف این داروها هم ممکن است به همین صورت باشند. ممکن است برای برخی عوارض زیادی نداشته باشد ولی برخی دیگر عوارض جبران ناپذیری را تجربه کنند.
استفاده همزمان دارو و روش های دیگر
وقتی که شما از درمان های ذکر شده در بالا و دارو بطور همزمان استفاده کنید، تاثیر بهتری را بر بهبود علائم می بینید. مصرف دارو برای ( کنترل ) بیش فعالی باید بطور منظم توسط متخصص کنترل شود. متخصص باید کودک را ببیند و با توجه به میزان تاثیر دارو و واکنش بدن کودک به آن دارو و عوارض جنبی آن، دارویی با دور مناسب تجویز کند. اگر این کنترل بدرستی صورت نگیرد، تاثیر آن کاهش می یابد و ممکن است مشکلاتی را بوجود آورد.
اگر درحال حاضر برای درمان بیش فعالی کودک خود از دارو مصرف می کنید و یا تصمیم دارید که کنترل ADHD با دارو را شروع کنید، لازم نیست که برای همیشه به کودک خود دارو دهید. اگر درحین درمان پشیمان شدید ، می توانید با مراجعه به متخصص ADHD تصمیم خود را اعلام کنید. قطعا به شما برنامه هایی برای کم کردن و سپس توقف کامل مصرف دارو می دهد. سپس می توانید روش های دیگر درمان بیش فعالی را شروع کنید.
درمان ، بعد از تشخیص بیش فعالی صورت می گیرد
قبل از شروع درمان بیش فعالی، باید این احتلال توسط متخصص تشخیص داده شود. بعد از مشاهده علائم و نشانه های بیش فعالی حتما به یک متخصص علوم اعصاب شناختی مراجعه کنید. متخصص از شما سوال های کارشناسی شده ای می پرسد و با توجه ها به جواب های شما،تشخیص می دهد که آیا شما به درمان ADHD نیاز دارید یا خیر.
در حین این سوال ها متخصص به نوع ADHD شما هم پی می برد. داروهایی که بیمار مصرف می کند یا می کرده را بررسی میکند، شرایط جسمی او را در نظر می گیرد و همه فاکتور های لازم را در هنگام تشخیص لحاظ می کند.
در صورت وجود هرگونه سوال دیگر در خصوص درمان بیش فعالی می توانید با تماس با شماره 02144206861 از مشاوره رایگان متخصصین ما در مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر بهره مند شوید. با تشکر از وقتی که برای خواندن مقاله درمان بیش فعالی چیست مرکز سایبر گذاشتید. لطفا ما را در صفحه اینستاگرام خود هم دنبال کنید.
اینستاگرام مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر