علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا چیست ؟ آیا در مورد بیش فعالی نوزادان و کودکان نوپا روش تشخیص مشخصی وجود دارد؟ از چه زمانی میبایست نوزادان و کودکان نوپا را برای آزمون بیش فعالی نزد روانشناسان برد؟ برای پاسخ به تمامی این سوالات می بایست تا پایان مقاله همراه ما باشید.
در این مقاله سعی شده است تمامی سوالات در این خصوص را پاسخ دهیم تا از دلنگرانی والدین مسئولیت پذیری همچون شما کاسته شود و بتوانند اقدامات بهنگامی در مورد درمان این اختلال به انجام رسانند. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله علائم بیش فعالی در کودکان را نیز مشاهده فرمائید.
درابتدا به تعریفی در مورد بیش فعالی به صورت کوتاه خواهیم پرداخت و سپس علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا را بررسی خواهیم نمود.
در همین ابتدا برای رفع دلنگرانی والدین محترم باید بگویم بیش فعالی خوشبختانه امروز در جوامع پیشرفته قابل درمان موثر می باشد و در کشور ایران نیز به اهتمام و تلاش دکتر امین اسد اله پور تجهیزات فوق پیشرفته درمان موثر بیش فعالی در مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر مهیا شده و به روش لورتا نوروفیدبک بدون مصرف قرص و دارو و عوارض جانبی درمان می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در خصوص علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا می توانید با متخصصین مرکز سایبر با شماره تلفن 02144206861 در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس بگیرید.
حال به تعریف اختلال بیش فعالی خواهیم پرداخت . اختلال بیش فعالی در فرزندان، در حقیقت یک پکیج از مشکلات و اختلالاتی است که والدین و معلمان متوجه می شوند فرزند آن ها :
البته ناگفته نماند که اکثر فرزندان برخی از علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا را در خود دارند ولیکن دچار اختلال بیش فعالی نیستند. زمانی میتوان گفت که کودکان نوپا دارای این اختلال هستند که علائم فوق بر روی عملکرد های مهم فردی و یا آموزشی و تحصیلی ایشان تاثیر مهمی داشته باشد. اختلال بیش فعالی در فرزندان به خودی خود با افزایش سن درمان نمی شود و از آنجا که فرد با بزرگتر شدن نقش های متفاوت اجتماعی و فردی را در جامعه می پذیرد در صورت عدم درمان بیش فعالی ایشان، آسیب های جبران ناپذیری در او ایجاد میگردد. از جمله این موارد می توان به مشکلات زیاد در رفتار اجتماعی با دیگران ، مشکلات شغلی و آموزشی ، عدم اعتماد به نفس ، گرایش زیاد به مواد مخدر و الکل و …. اشاره داشت. از اینرو بایستی پس از تشخیص این بیماری در سنین کم به سرعت به درمان این اختلال در او پرداخت.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
به دلیل آنکه اکثر کودکان نوپا و نوزادان به صورت کلی در توجه و تمرکز مشکل دارند و علاقه زیادی به فعالیت های پر جنب و جوش دارند ، بنابراین تشخیص بیش فعالی در کودکان نوپا و نوزادان کاری بسیار تخصصی است و روان شناسان متبحر با بررسی علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا به بررسی این موضوع با مصاحبه با والدین و همچنین اطرافیان می پردازند. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله علائم بیش فعالی را نیز مشاهده فرمائید.
فرزندان در سنین زیر چهار سال به طور معمول مبتلا به بیش فعالی تشخیص داده نمی شوند. اما متاسفانه بسیاری از پزشکان و روانشناسان حتی برای بچه ها و نوزادان زیر این سن دارو تجویز میکنند که این کاری بس اشتباه می باشد. در حقیقت بهترین سن تشخیص بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا سن 4 سال تمام می باشد و رفتارهای در زیر این سن نمی توانند دلیل بر وجود این اختلال در آن ها باشد . برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان خبره مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر به شماره تلفن 02144206861 تماس گرفته و مشاوره دریافت نمایید.
اما بیش فعالی چیزی فراتر از رفتار معمول نوزادان است. طبق موسسه ملی بهداشت (NIH) ، این بیماری می تواند فراتر از سن نوزاد باشد و نوجوانان و حتی بزرگسالان را تحت تأثیر قرار دهد. به همین دلیل تشخیص علائم بیش فعالی در نوازدان و کودکان نوپا بالاتر از 4 سال بسیار مهم است. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در خصوص علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا می توانید با متخصصین مراکز سایبر با شماره تلفن 02144206861 در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس بگیرید.
طبق یک مطالعه 2019 معتبر منبع ، برخی از رفتارهای ذکر شده در نوزادان می تواند مربوط به توسعه بیش فعالی باشد. با این حال، تحقیقات قابل توجهی بیشتر مورد نیاز است.
طبق NIH ، این سه نشانه اصلی این بیماری در سنین بالای 4 سال است:
این رفتارها در سنین کم بدون بیش فعالی نیز رخ می دهد. یک روانشناس متبحر در سنین بالای 4سال تمام، این بیماری را تشخیص نخواهد داد مگر اینکه علائم بیش از 6 ماه ادامه داشته باشد و توانایی او را برای شرکت در فعالیت های مناسب سن تحت تأثیر قرار دهد.
در تشخیص سنین زیر 5 سال با بیش فعالی ، باید بسیار احتیاط کرد بویژه زمانی که دارو تجویز و مصرف می شود. تشخیص در این سن کم توسط روان پزشک یا متخصص اطفال متخصص در زمینه رفتار و رشد انجام می شود.
واقعیت این است که تشخیص علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا زیر سن سه سال تمام، کاری نشدنی و غیر علمی است. زیرا کودکان نوپا و نوزادان تماما علائم بیش فعالی را از خود بروز می دهند. بهترین سن معاینه و تشخیص علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا سن 4 سال تمام و ابتدای سن 5 سالکی کودک است. از این رو به والدین کودک به شدت توصیه می کنیم در زیر این سن از دارو درمانی پر هیز نمایند. این به این دلیل است که یک معیار اصلی برای تشخیص علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا این است که علائم بیش فعالی در دو یا چند محیط مختلف مانند منزل و مهدکودک و یا مدرسه وجود داشته باشد. به عنوان مثال ، کودک علائمی را در خانه و مهد کودک ، یا در کنار والدین و معلمان و یا در کنار دوستان یا اقوام نشان دهد و این علائم حداقل 6 ماه در او وجود داشته باشد.
تعدادی از رفتارها وجود دارند که می توانند نشان دهند فرزند شما با مشکل در توجه روبرو است. این موارد از علائم اصلی بیش فعالی در سنین بالای 5 سال است. برای در سنین 4 سال تمام و در خانه و مهدکودک این موارد عبارتند از:
البته توجه داشته باشید که برخی از این رفتارها طبیعی است. ولیکن در سن 4 سال تمام می بایست مانند سایر هم سن و سالان خود رفتار نماید و توقع شما بایستی به میزان رفتار هم سن و سال های او باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در خصوص علائم بیش فعالی در نوزادان و علائم بیش فعالی در کودکان نوپا می توانید با متخصصین مراکز سایبر با شماره تلفن 02144206861 در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس بگیرید.
در گذشته ، بیش فعالی ( ADHD ) را اختلال کمبود توجه (ADD) می نامیدند. اما همان طور که توسط کلینیک مایو گزارش شده است، جامعه پزشکی اکنون ترجیح می دهد این وضعیت را ADHD بخواند زیرا این اختلال اغلب شامل مولفه بیش فعالی و تکانشگری است. علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا زمانی که در سن پیش دبستانی و بالای 4 سال تمام هستند، تشخیص داده می شود ، بسیار درست بوده و اهمیت درمان پیدا می کند.
علائم بیش فعالی که باعث می شوند شما فکر کنید فرزند شما بیش فعالی دارد شامل موارد زیر است:
بازهم تاکید می کنیم علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا زمانی اهمیت پیدا می کند که کودک دارای سن 4 سال تمام باشد و زیر این سن غالبا تشخیص بیش فعالی حتی برای متخصصین متبحر با خطای بسیار زیادی همراه است. زیرا اغلب افراد زیر این سن دارای علائم فوق هستند و به والدین کودک توصیه می کنیم که زیر سن 4 سال تمام، از دارو درمانی برای حل اختلال بیش فعالی در کودک نوپا و نوزاد بپرهیزند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان خبره مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر به شماره تلفن 02144206861 تماس گرفته و مشاوره دریافت نمایید.
یکی دیگر از علائم گویای ADHD تکانشگری است. نشانه هایی که نشان می دهند فرزند شما رفتارهای بیش از حد تکانشی دارد شامل موارد زیر است:
باز هم ، این رفتارها می تواند در سنین کم طبیعی باشند و نیاز به تشخیص متخصص دارد. و اگر این رفتارها در مقایسه با هم سن و سالانش، بسیار شدید باشند ، نگران کننده خواهند بود و حتما پس از پایان 4 سال تمام به روانشناس متبحر در این خصوص مراجعه نمایید.
موسسه کندی کریگر (KKI) درمطالعات خود چندین نشانه هشدار دهنده دیگر از بیش فعالی بالقوه را در سنین بین 4 تا 5 سال شناسایی کرده است و خاطر نشان می کند که در این گروه سنی، ممکن است در اثر دویدن خیلی سریع یا عدم رعایت دستورالعمل احتیاطی آسیب ببینند.
علائم بیشتر بیش فعالی برای نوزادان و کودکان نوپا ممکن است شامل موارد زیر باشد و درصورتی که این علائم پس از اتمام سن 4 سالگی کودک نوپا در وی مشاهده شد، این کودک مشکوک به اختلال بیش فعالی است و برای تشخیص بایستی به روان شناس متبحر این حوزه مراجعه شود. این رفتارها شامل:
تشخیص بیش فعالی کودکان زیر 4 سال تمام ممکن است اشتباه باشد. پس به شدت به والدین توصیه می کنیم از هر نوع روش درمانی در خصوص این بیماری حذر نمایند. زیرا بیشتر فرزندان این سنی علائم بیش فعالی یا ADHD را در زمان های مختلف از خود نشان می دهند و این سبب آن می شود که اکثر اوقات والدین، مربیان و حتی پزشکان کودک، بیش فعالی را با سایر مشکلات کودک اشتباه بگیرند. ولیکن در صورتی که کودک پس از اتمام سن 4 سالگی علائم فوق را از خود نشان داد حتما می بایست به سرعت برای معاینه نزد یک پزشک متخصص در این حوزه مراجعه نمود. اگر به رفتار کودک خود مشکوک هستید و ایشان علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا را از خود بروز می دهد لطفا حدس نزنید و به پزشک متخصص مراجعه نمایید . :
قبل از اینکه درمورد بهترین راه درمان بیش فعالی برای نوزادان و کودکان نوپا حرف بزنیم، بایستی ابتدا شما را با روش های درمان بیش فعالی مختصر آشنا نماییم . برای درمان علائم بیش فعالی در نوزادان ، کودکان نوپا ، کودک و نوجوان و حتی بزرگسالان کلا سه روش درمانی وجود دارد. اولا باید یادآوری نمایم که بیماری بیش فعالی به هیچ وجه به خودی خود درمان نمی شود و به فرد بیمار و زندگی اجتماعی و موفقیت تحصیلی و شغلی وی آسیب های جبران ناپذیری وارد می کند. با عنایت به این نکته در صورت مشاهده علائم بیش فعالی در فرد، بلافاصله برای درمان او اقدام نمایید و بدانید که بهترین سن برای مراجعه به روانشناس سن 4 سال تمام کودک نوپا می باشد.
روش های درمان بیش فعالی به سه دسته تقسیم می شود:
فقط در روش درمانی اول، یعنی درمان با تکنولوژی پیشرفته و مدرن لورتا درمان موثر بیش فعالی محقق می گردد و در روش های درمانی دوم و سوم تا زمانی که فرد دستورالعمل را رعایت نماید و دارو مصرف کند، علائم بیش فعالی در او کمتر خواهند بود. در حقیقت روش های دارو درمانی و رفتار درمانی، روش های کنترل بیش فعالی هستند و در این روش ها علاوه بر اینکه کودک بایستی سالیان سال از دارو استفاده نماید، عوارض دارو نیز بر دیگر جنبه های سلامتی وی تاثیر گذار خواهد بود و درست مانند تجویز عینک به افراد کم بینا است که تازمانی که آنان عینک بر چشم دارند می بینند. بنابراین در این نوع روش ها علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا موقتا کم خواهد شد ولیکن درمان موثر محقق نمی شود.
در دنیای امروز تنها روش درمان موثر بیش فعالی روش درمان با دستگاه های فوق پیشرفته لورتا می باشد و این روش درمان از ابتدا سن 5 سالگی کودک نوپا بر روی ایشان قابل بکارگیری است. در این روش درمان از جلسه 6 درمان به بعد علائم بهبود در کودک به شدت پیداست. در این روش درمان به هیچ وجه از قرص و بستری شدن و جراحی خبری نیست و فقط کودک میباست به طور منظم با فواصل زمانی سه تا 4 روز برحسب تشخیص درمانگر از دستگاه لورتا نوروفیدبک استفاده نماید. در این روش درمان بیش فعالی هیچگونه عوارضی وجود ندارد و کودک نوپا برای همیشه از شر علائم بیش فعالی نوزادان و کودکان نوپا رهایی می یابد و این روش درمان تنها روش درمان موثر بیش فعالی در دنیا است.
خوشبختانه با تلاش و اهتمام دکتر امین اسد اله پور امروزه دستگاه های پیشرفته لورتا و این دانش در کشور ایران وارد شده و در مراکز علوم و اعصاب سایبر در حال خدمت رسانی به هموطنان عزیز هستند.
برای دیدن نتایج درمان و رفع علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا می توانید ما را در اینستاگرم نیز به آدرس زیر دنبال نمایید. تا با تجربه درمان بیماران سابق بیش فعالی آشنا شوید.
اگر نگران هستید که کودک نوپای شما ممکن است علائمی از ADHD نشان دهد، نگرانی های خود را در مورد نحوه مدیریت آن با پزشک متخصص اطفال در میان بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در خصوص علائم بیش فعالی در نوزادان و کودکان نوپا می توانید با متخصصین مراکز سایبر با شماره تلفن 02144206861 در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 لغایت 22 تماس بگیرید.
لطفا ما را در صفحه اینستاگرم خود دنبال کنید:
اینستاگرم مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر