درمان اختلال ریاضی

درمان اختلال ریاضی

در این مقاله قصد داریم که به بررسی روش های درمان اختلال ریاضی یا ( دیسکالکولیا ) و علائم آن بپردازیم. ما در مقاله اختلال خواندن ( نارساخوانی ) توضیح دادیم که این اختلال به برخی از نواحی مغز که مرتبط با خواندن فرد می باشند آسیب وارد می کند و موجب اختلال در آن نواحی مغز می شود.

اختلال ریاضی نیز کاری مشابه با این اختلال انجام می دهد اما آسیبی که وارد می کند به نواحی از مغز می باشد که وظیفه درک مفاهیم ریاضی و مهارت هایی همچون شمارش اعداد را به عهده دارد.

سن طلائی برای درمان اختلال ریاضی در همان سنین کودکی فرد می باشد که علائم به تازگی خود را نشان می دهند. هرچند ممکن است که برخی افراد تا سنین بیشتر و بزرگسالی خود نیز متوجه این اختلال در خود نشوند و ندانند که برخی مشکلاتی که در طول زندگی روزمره دارند، دلیلش همین اختلال ریاضی می باشد که از کودکی همراهشان بوده و درمان نشده است. برای دریافت مشاوره رایگان تلفنی از متخصصین ما در مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر می توانید در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 صبح تا 10 شب با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمائید.

اختلال ریاضی چیست؟

برای تعریف اختلال ریاضی می توان گفت که این اختلال باعث کاهش توانایی در درک ریاضیات و اعداد می شود و باعث می شود فردی که دچار این اختلال است هنگام مواجهه با حساب و اعداد احساس کلافگی ، خستگی و ناتوانی کند. در صورت عدم درمان اختلال ریاضی، ممکن است این اختلال بر روان فرد نیز تاثیر بگذارد و فرد این احساس را در خود ببیند که از باقی افراد که دچار این اختلال نیستند هوش کم تری دارد و در نتیجه از همان سنین کودکی دچار کمبود اعتماد به نفس شود. طبق آمار بدست آمده 3 تا 7 درصد مردم دنیا دچار این اختلال می باشند.

علائم اختلال ریاضی

همان طور که گفتیم علائم اختلال ریاضی از سنین کودکی خود را بروز می دهند ولی ممکن است یک فرد تا بزرگسالی، متوجه این اختلال در مغز خود نشود. در صورت عدم درمان اختلال ریاضی، اگر که فرد در محیطی همچون مدرسه قرار گیرد که با اعداد و مسائل ریاضی سر و کار دارد و یا در آینده شغلی داشته باشد که مسئول رسیدگی به حساب و کتاب های یک شرکت باشد، به دلیل فشار روانی و اضطراب زیادی که متحمل می شود، ممکن است علائمی مرتبط با افسردگی نیز تجربه کند.

علائم اختلال ریاضی

اختلال ریاضی در حقیقت شاخه ای از اختلال یادگیری می باشد که علائم بخصوصی را از خود نشان می دهد و در سنین،محیط و شرایط مختلفی که افراد در آن قرار می گیرند، این علائم می توانند متفاوت باشند.

علائم در سنین کودکی

علائمی که در صورت عدم درمان اختلال ریاضی ممکن است در سنین کودکی شاهد آن ها باشید شامل موارد زیر می باشند:

  • تشخیص ندادن اعداد و نماد های ریاضی ( همچون جمع و منها و ضرب و تقسیم و یا نمادهای کوچکتر و بزرگتر ).
  • مشکل در شمردن اعداد از کم به زیاد و یا شمارش بصورت معکوس.
  • مشکل در بازی هایی که مرتبط با مهارت های ریاضی کودک می باشد.
  • عدم تشخیص و رعایت ترتیب اعداد، بطور مثال تشخیص بزرگترین عدد.
  • عدم توانایی در شناخت واحد های پولی و ناتوانی در محاسبه مقدار پول.
  • خیره شدن برای شمردن تعداد کمی از اشیا و یا استفاده از انگشتان دست برای شمارش مقادیر بسیار کم.
  • مشکل در بخاطر سپردن جدول ضرب.
  • عدم درک مسائل مرتبط با مقیاس و ناتوانی در فهم کارکرد اعداد اعشاری.

برای دریافت مشاوره رایگان تلفنی از متخصصین ما در مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر می توانید در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 صبح تا 10 شب با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمائید.

علائم در نوجوانان

علائمی که در صورت عدم درمان اختلال ریاضی ممکن است در سنین نوجوانی شاهد آن ها باشید شامل موارد زیر می باشند:

  • مشکل در محاسبه مبلغ پرداخت پول یک کالا در هنگام خرید و یا کم و بیش نوشتن صفرها.
  • مشکل در تبدیل واحدهای اندازه گیری.
  • ناتوانی در هنگام پخت و پز به دلیل رعایت نکردن مقادیر اقلام موجود در دستور پخت یک غذا.
  • عدم توانائی در حل مسائل کسری ریاضی.
  • مضطرب شدن هنگام جلسات امتحانی مرتبط با دروس ریاضی.
  • تحریک عواطف مختلف در هنگام فشار مثل ترس از بودن در کلاس و مدرسه ( در مواقع حاد ممکن است همراه احساس تهوع، معده درد و فوبیا باشد ) و یا پرخاشگری و عصبانیت.

تشخیص اختلال ریاضی

بطور طبیعی اولین افرادی که متوجه این اختلال در کودک می شوند، افرادی هستند که با او بیشتر در ارتباط می باشند. بنابراین تشخیص اختلال ریاضی برای اولین بار ممکن است توسط معلم ها و یا والدین کودک صورت بگیرد و والدین بعد از آن که مشکوک شدند، برای درمان اختلال ریاضی کودک خود، به سراغ متخصص بروند و درمورد تشخیص اختلال از او سوال کنند.

تشخیص اختلال ریاضی

امروزه روش های مختلف و بسیار پیشرفته ای برای تشخیص اختلال ریاضی وجود دارند که والدین می توانند از این روش ها برای اطمینان از سلامت فرزند خود استفاده کنند که در ادامه به بررسی برخی از آن ها می پردازیم.

تشخیص با استفاده از گرفتن نقشه مغزی

گرفتن نقشه مغزی یا همان qEEG یک روش بسیار پیشرفته می باشد که با استفاده از آن، نقاط آسیب دیده یا مختل شده مغز کودک نمایش داده می شود و تشخیص و درمان اختلال ریاضی را برای متخصص بسیار ساده تر می کند. از این روش پیشرفته امروزه در کشورهای پیشرفته دنیا و برخی مراکز معدود در ایران استفاده می شود. برای اطلاعا بیشتر از این روش به مقاله نقشه مغزی می توانید مراجعه کنید. معمولا در کنار این روش تست های دیگری که مرتبط با بازی و ریاضی و هوش کودک می باشند نیز از او گرفته می شود.

انواع روش های درمان اختلال ریاضی

همان طور که گفتیم درمان اختلال ریاضی ممکن می باشد اما هرچه سن بالاتر رود، روند درمان ممکن است طولانی تر شود. اگر درمان اختلال یادگیری را در زمان کودکی و زمانی که هنوز مغز رشد خود را کامل نکرده است انجام دهید، طبیعتا نتایج خیلی سریع تر خود را نشان می دهند. لذا توجه داشته باشید روند درمانی خود یا فرزندتان را در اسرع وقت شروع کنید.

حال به سراغ روش های موجود برای درمان اختلال در یادگیری ریاضی و بررسی هر یک از آن ها می رویم. در صورت تمایل می توانید مقاله ” درمان اختلال نوشتن ” را نیز مطالعه کنید.

درمان اختلال ریاضی با لورتا نوروفیدبک

 

شاید تا کنون کلمه نوروفیدبک به گوشتان خورده باشد. نوروفیدبک علم جدیدی نیست و سالیان زیادی است که از آن برای درمان اختلالات مغزی استفاده می شود.

"</strong

لورتا نوروفیدبک، نسل جدید نوروفیدبک می باشد که قادر به تاثیر بر نقاط آسیب دیده در نواحی عمقی مغز می باشد. نسل های قدیمی نوروفیدبک توانائی تاثیر بر لایه های سطحی مغر را داشتند و قدرت کافی برای درمان اختلال ریاضی یا سایر اختلالات مغزی را نداشتند و معمولا باید افراد تعداد جلسات زیادی را طی می کردند تا تاثیر قابل توجهی را مشاهده می کردند. اما لورتا تمامی این نقاط ضعف را پوشش داده و امروزه به عنوان اولین و اصلی ترین روش درمان این اختلال در سراسر دنیا شناخته می شود.

برای دریافت مشاوره رایگان تلفنی از متخصصین ما در مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر می توانید در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 صبح تا 10 شب با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمائید.

دارو درمانی

یکی دیگر از روش های موجود برای کنترل این اختلال استفاده از دارو می باشد. برخی روان پزشکان و دکترها برای درمان این اختلال از این روش استفاده می کنند. متاسفانه تمامی این قرص ها و داروها دارای عوارض جانبی می باشند و ما در مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر مصرف هیچگونه قرص و داروئی را به شما عزیزان و فرزندتان توصیه نمی کنیم.

درمان اختلال ریاضی با بازی

برخی بازی ها هستند که انجام آن ها می تواند به فعال شدن آن نقاط مغز که این اختلال، فعالیتشان را مختل کرده است کمک کرده و روند درمان اختلال ریاضی را در کودک بهبود ببخشند. اما مشکل آنجائی می باشد که معمولا کودکانی که دچار این اختلال می باشند، علاقه ای به انجام این بازی ها ندارند و انجام آن ها برایشان بسیار خسته کننده می باشد و در صورت اجبار آن ها به انجام این بازی ها، ممکن است از خود مقاومت شدیدی را نشان دهند.

سوالات پر تکرار در خصوص درمان اختلال ریاضی

  1. طول درمان اختلال ریاضی چقدر می باشد؟

پاسخ: اگر که والدین به توصیه های متخصص گوش دهند و جلسات درمانی خود را به صورت مرتب شرکت کنند معمولا 2 الی 3 ماه می باشد.

  1. آیا اختلال ریاضی با گذر زمان و بالا رفتن سن به صورت خود به خود درمان می شود؟

پاسخ: خیر، این بیماری در صورت عدم درمان، یک بیماری دائمی می باشد و تاثیرات آن تا پایان زندگی با شما همراه می باشد.

  1. عوارض عدم درمان این اختلال می تواند خطرناک باشد؟

پاسخ: اختلال ریاضی به تنهائی میان اختلالات خطرناک قرار نمی گیرد ولی می تواند سبب آسیب های روحی و مشکلاتی چون افسردگی و عدم اعتماد بنفس و دیگری مواردی که در مقاله ذکر کردیم بشود.

  1. آیا عدم درمان اختلال ریاضی بر هوش فرد تاثیر می گذارد؟

پاسخ: خیر، این که شما در ریاضیات مشکل داشته باشید الزاما دلیل بر این نیست که شما هوش پائین تری نسبت به سایر افراد دارید و فقط عملکرد آن نقطه از مغز شما که مسئول درک ریاضیات می باشد مختل شده است.

  1. آیا اختلال در یادگیری ریاضی با اختلال بیش فعالی مرتبط می باشد؟

پاسخ: بله، این دو اختلال با یکدیگر در ارتباط می باشند و از بیش فعالی می توان به عنوان یکی از اختلالاتی نام برد که بسیار در کودکانی که دچار اختلال ریاضی می باشند دیده می شود.

بهترین مرکز درمان اختلال ریاضی

مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر با بیش از چند شعبه فعال در سراسر کشور با استفاده از جدیدترین روش های درمانی و با استفاده از پیشرفته ترین دستگاه ها، تست ها و متد های درمانی، بصورت تخصصی به درمان اختلالات مغزی می پردازند و به عنوان بهترین مرکز درمان اختلال ریاضی در کشور شناخته می شوند.

"بهترین

دکتر امین اسداله پور، متخصص و موسس این مراکز می باشند که دارای مدرک PHD علوم اعصاب شناختی می باشند و تمامی ویزیت ها در مراکز سایبر توسط شخص ایشان انجام می گیرند. برای دریافت مشاوره رایگان تلفنی از متخصصین ما در مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر می توانید در تمامی روزهای کاری از ساعت 9 صبح تا 10 شب با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمائید.

همچنین می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر درخصوص درمان اختلال ریاضی و دیدن ویدئو سخنرانی ها و صحبت های جناب آقای دکتر امین اسداله پور در این خصوص به صفحه اینستاگرم سایبر به آدرس زیر مراجعه فرمائید:

اینستاگرم سایبر(cyberneuro )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *