بیش فعالی جنسی
بیش فعالی جنسی چیست؟ قبل از پاسخ به این سوال باید بدانید که علائم بیش فعالی در افراد مختلف، متفاوت بوده. در برخی موارد ممکن است این اختلال بر روی جنسیت افراد تاثیر بسزایی بگذارد. این بیماری ممکن است باعث کمبود اعتماد به نفس فرد شود. در نتیجه در روابط خود با دیگران و یا در کاری که می کند دشواری هایی را بوجود آورد.
بیش فعالی جنسی را نباید با انواع دیگر این اختلال اشتباه گرفت. لذا پیشنهاد می کنیم قبل از شروع این مقاله، مقاله بیش فعالی بزرگسالان را نیز برای درک بهتر تفاوت میان این دو مطالعه فرمائید.
بیش فعالی و تاثیر آن بر رابطه چگونه است
بررسی میزان تاثیر بیش فعالی جنسی بر رابطه افراد سخت می باشد. زیرا علایم جنسی در انسان ها با یکدیگر فرق می کند. بعضی از این علایم ممکن است که اثر خود را بر روی عملکرد افراد بگذارند. در این مواقع فرد مبتلا، استرس بسیار زیادی را با خود حمل می کند و آن را خواه یا ناخواه به رابطه ای که در آن حضور دارد نیز منتقل می کند.
شناخت این اختلال و فهم علایمی که بوجود می آورد توسط طرفین رابطه باعث کم شدن این استرس می شود و رابطه آن ها را بهبود می بخشد.
نشانه ها و علائم اصلی بیش فعالی جنسی
از نشانه های مشهور این اختلال می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- عدم ثبات عاطفی
- مضطرب بودن
- افسرده شدن
- کم شدن میل جنسی
افرادی که به بیش فعالی جنسی مبتلا هستند معمولا افراد منظمی نیستند و با سازمان دهی چیزها و مسائل مشکل دارند. ممکن است علاقه و شوق لازم برای برقراری رابطه جنسی را در خود نبینند. طبق تحقیقات و گزارشات افرادی که به اختلال بیش فعالی جنسی دچار می شوند دارای نشانه هایی از دوجنس گرایی و هایپر سکشوالیتی هستند. اگر شخص بیش فعال تاثیر نشانه های جنسی را در خود ببیند، احتمال این که در این دو گروه وارد شود زیاد است. البته وجود این نشانه ها در یک فرد دلیل بر وجود بیش فعالی نمی باشد.
برای درک بهتر تفاوت نشانه های بیش فعالی جنسی و نشانه ها و علائم بیش فعالی می توانید مقاله دیگر ما نیز در این باره مطالعه فرمائید.
هایپر سکشوالیتی و بیش فعالی
افرادی در گروه هایپر سکشوالیتی قرار می گیرند که امیال جنسی معمولی ندارند. هنگامی که یک فرد دچار تحریک جنسی می شود ، میزان قابل توجهی اندورفین و منتقل کننده های عصبی را در مغزش رها می کند. پس از این اتفاق بخشی از نگرانی هایی که فرد دارای بیش فعالی جنسی ، در خود دارد از بین می رود و در نتیجه آرام می شود.
اما طبق آمار عدم رعایت چهارچوب ها و دیدن تصاویر مستهجن باعث ایجاد شکایات در رابطه ها شده. البته شخصی که چهارچوب ها را رعایت نمی کند و این تصاویر را می بیند لزوما بیش فعالی جنسی ندارد.
بعضی دیگر از بیماران بیش فعال هستند که علائم تکانشگری در آن ها وجود دارد و بدلیل همین علائم ممکن است اعمال جنسی خطرناکی از آن ها سر بزند. از دیگر چیز هایی که این افراد را در معرض خطر قرار می دهد، تمایل بیشتر در مصرف مخدرها و الکل است. که در صورت درگیری با این موارد احتمال بالا رفتن ریسک و انجام اعمال جنسی پر خطر افزایش می یابد.
هایپر سکشوالیتی و نشانه های یک فرد معتاد جنسی
از نشانه های این دسته از افراد که به بیش فعالی جنسی مبتلا هستند این است که دائما در خصوص مسائل جنسی خیال پردازی می کنند. این افراد ممکن است بدلیل وسواس و بی قراری ای که دارند بطور دائم پیگیر این مسائل شوند. در برخی موارد این پیگیری ها درمورد افرادی که هیچ صمیمیتی با آن ها ندارند هم وجود دارد. وسواسی که در این بیماران دیده شده طبق مشاهدات در موارد زیر قطع نشده:
- ممکن است این بیماران بعد از اخطار به آنها در این خصوص قول دهند که در اعمال جنسی خود تغییراتی را بوجود آورند.
- در برخی دیگر از موارد هم فرد شروع می کند به آموزش دادن خود در هنگام بروز این مسائل.
برای گرفتن مشاوره رایگان از متخصصین مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر در خصوص درمان بیش فعالی با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمائید.
عوارض بیش فعالی جنسی
این اختلال عوارض بد بسیاری را در زندگی شخصی ، در برقراری ارتباطات عاطفی و فیزیکی می گذارد. این افراد در محل کار نیز دچار مشکل می شوندو زندگی اقتصادیشان نیز در نهایت دچار مشکل می شود.
معتادان جنسی که مبتلا به بیش فعالی هستند اعتیادی همچون اعتیاد به مواد مخدر را تجربه نمی کنند. آنها اعتیادی از نوع فرآیندی تجربه می کنند. پرخوری و قمار جز این دسته از اعتیادها هستند. این افراد اکثر زمان خود را صرف پیدا کردن رابطه جنسی می کنند و خود عمل جنسی را خیلی کم انجام می دهند.
این بدین معناست که آنها بیشتر به فانتزی هایی که در ذهنشان در مورد مسائل جنسی وجود دارد فکر می کنند و کمتر به انجام آن ها توجه می کنند.
نشانه هایی که به معنی اعتیاد جنسی نمی باشند
نشانه هایی مانند تمایلات فتیشیستی لزوما به این معنی نیستند که فرد دارای بیش فعالی یا اعتیاد جنسی می باشد. وجود این نشانه ها ممکن است باعث شود که فرد خجالت بکشد و این تمایلات را به صورت رازی برای خود نگه دارد و به هیچ وجه بروز ندهد.
در برخی موارد هم فرد به صورت ناخواسته دچار شدت یافتن تمایلات هم جنس یا دو جنس گرایانه میشود و از آن احساس ناراحتی می کند. این مورد هم دلیل بر این نمی شود که فرد دارای بیش فعالی یا اعتیاد جنسی باشد.
این بدین معنا نیست که فرد بعد از تحریک جنسی به هر نحوی فکر کند که معتاد جنسی است. معتادان جنسی یک سری اعمال جنسی را مطابق یک الگو تکرار می کنند برای این که خود را از وسواس و نگرانی در بیاورند.
شما یک انسان معمولی را نمی بینید که برای این که یک روز بد داشته و نگرانی دارد به برقراری رابطه جنسی بپردازد. آدم های معمولی زمانی که مسئله ای نگرانشان می کند یا اضطراب دارند با دیگران صحبت می کنند و سعی می کنند که مشکل خود را به نحوی دیگر حل کنند. و همین طور قابلیت بیشتری در مدیریت مسائل عاطفی خود نسبت به افراد مبتلا به بیش فعالی جنسی خواهند داشت. برای گرفتن مشاوره رایگان از متخصصین مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمائید.
تشخیص بیش فعالی و اعتیاد جنسی
تا به اینجا متوجه شدیم که بیش فعالی جنسی، رفتارهای جنسی ای است که فرد در هنگام مواجه شدن با استرس و نگرانی از خود نشان می دهد و لزوما برای بهتر شدن این علائم در خود دست به انجام این کارها می زند. در اصل پاسخی که به این مشکلات درونی خود یا مشکلات عاطفی ای که برایش پیش می آیدمی دهد، رفتارهای جنسی است و اینگونه رفتارها در آدم های معمولی دیده نمی شود.
برای تشخیص بیش فعالی جنسی در ابتدا باید به یک متخصص مراجعه کنید. متخصص ابتدا سوابق بیمار را بررسی می کند. این که بیمار سابقه مصرف مواد مخدر را دارد یا خیر. یا این که این فرد سابقه سوپرسکشوالیتی بودن دارد یا خیر. داشتن سایر اختلالات ذهنی مثل وسواس ، عدم تمرکز و دوقطبی نیز باید بررسی شوند زیرا همگی این اختلالات می توانند موجب به وجود آمدن رفتارهای تکانشی در فرد شود و احتمال این که در نهایت به بیش فعالی جنسی منجر شود را بالا ببرد.
در برخی موارد متخصص در هنگام مراجعه بیمار، به وجود اختلالات دیگر او نیز پی می برد. در این گونه موارد باید به هردوی این اختلال ها پرداخت تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
چرا این اختلال باید درمان شود
اکثر مراجعین بیش فعالی جنسی هنگامی به متخصصین مراجعه می کنند که اتفاقات ناگواری در زندگیشان افتاده است. برای مثال در رابطه عاطفی خود به مشکل خورده اند و در حال طی کردن پروسه طلاق و جدایی از شریک خود هستند.یا اینکه شغل خود را از دست داده اند و از لحاظ مالی وضعیت خوبی را ندارند. حتی در بعضی مواقع مسائل حقوقی برایشان پیش آمده که منجر به دستگیری آنها شده. در نتیجه بعد از این که عواقب این اختلال ها را در زندگی خود می بینند به سمت درمان بیش فعالی جنسی خود می روند. در صورت تمایل مقاله درمان بیش فعالی در بزرگسالان را نیز مطالعه کنید.
نکاتی در خصوص بیش فعالی جنسی
فرد مبتلا به بیش فعالی جنسی با گذر زمان تمایل خود را نسبت به انجام فعالیتهای جنسی به میزان بسیار زیادی از دست می دهد. که این امر به دلایل مختلفی ممکن است اتفاق بیفتد. ممکن است فرد به دلیل اختلال بیش فعالی که دارد دچار این مشکل شده باشد. همین طور می تواند به دلیل عوارض جانبی مصرف داروها و قرص های ضد افسردگی و غیره این مشکل برایش بوجود آمده باشد.
همان طور که توضیح دادیم، در افراد مبتلا به بیش فعالی عدم تمرکز و توجه کافی در انجام کارها وجود ندارد. فعالیت جنسی هم از سایر کارهایی که انجام می دهد متمایز نیست. در نتیجه در انجام آن نیز تمرکز کافی را نداشته و دچار حواس پرتی می شوند. بنابراین در بسیاری از موارد اشتیاق به انجام این فعالیت ها را از دست می دهند. برای گرفتن مشاوره رایگان از متخصصین مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمائید.
مشکل در برقرار کردن رابطه
عوارض بیش فعالی جنسی می تواند در افراد متفاوت باشد. طبق گزارشات بدست آمده در برخی از خانم های مبتلا به بیش فعالی مشکل ارگاسم وجود دارد. یعنی در برخی مواقع خیلی زود این اتفاق می افتد و در برخی موارد دیگر با تحریک طولانی نیز به ارگاسم نمی رسند.
بیماران بیش فعالی جنسی معمولا نسبت به سایرین حساس تر هستند. یک رابطه جنسی معمولی که برای یک فرد معمولی لذت بخش می باشد ، ممکن است برای یک فرد مبتلا به این اختلال اذیت کننده باشد و از آن لذت نبرد. از جمله این موارد آزار دهنده می توانیم به بویایی و یا نحوه تماس و لمس شدن توسط طرف مقابل بسیار ناگوار باشد.
افراد مبتلا به بیش فعالی جنسی به دلیل نداشتن آرامش درونی در خود ممکن است در برقراری رابطه صمیمانه با دیگران مشکل داشته و برقرای رابطه جنسی برای او سخت تر از سایرین باشد.
مواردی که به برقراری رابطه جنسی مبتلایان بیش فعالی کمک می کند
- استفاده از روش های جدید
- برقراری رابطه در موقعیت های متفاوت
- استفاده از ادویه ها و مواد غذایی مناسب
- شرح مشکل برای شریک زندگی
- تمریناتی مانند یوگا و مدیتیشن که موجب آرام شدن شما می شود انجام دهید
- در هنگام آمادگی کامل برای برقراری رابطه اقدام کنید
همدلی و کمک به شریک زندگی
با شریک جنسی خود در خصوص بیش فعالی او و این که چه مسائلی او را آزار می دهد صحبت کنید. و سعی کنید در هنگام برقراری رابطه به این مسائل توجه کنید. به طور مثال اگر حساسیت بویایی دارد، ادکلن ها و یا بادی اسپلش هایی که بوی زیادی دارند را مصرف نکنید.
به یک متخصص بیش فعالی مراجعه کنید و مشکل خود را شرح دهید. قطعا کمک گرفتن از یک متخصص می تواند بسیاری از مسائل را بهبود بخشد. برای گرفتن مشاوره رایگان و درمان بیش فعالی جنسی از متخصصین مرکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر با شماره 02144206861 تماس حاصل فرمائید. لطفا ما را در صفحه اینستاگرام خود نیز دنبال کنید: