تیک عصبی کودکان

تیک عصبی کودکان

تیک عصبی کودکان به رفتاری غیر اردای گفته می شود که کودکان به طور یکنواخت و ناموزون مرتبا انجام می دهند. این رفتارها گاها حرکتی و گاهی صوتی است. این رفتار غیر ارادی می تواند پرش یک چشم، چشمک زدن، پرش لب، صاف کردن گلو، تکرار یک حرف، مکرر گویی و … باشد. این بیماری در کودکان به شکل تیک حرکتی و تیک صوتی خود را نشان می دهند. تیک های حرکتی در واقع حرکات غیر ارادی هستند که کودک انجام می دهد مانند چشمک زدن، پرش لب، بالا انداختن شانه و ….  می باشند. تیک های صوتی نیز صداهایی است که کودک به صورت غیر ارادی ایجاد می کند. تیک های صوتی ساده را می توان در صاف کردن گلو سرفه، بالاکشیدن بینی و …. خلاصه نمود. در صورتی که کودکی  تیک های حرکتی و صوتی را به صورت همزمان داشته باشد، اختلال وی اصطلاحا توره نامیده می شود. اختلال توره یکی از پیچیده ترین اختلالات کارکرد مغز است و تا قبل از ظهور درمان لورتا، به سختی امکان درمان آن وجود داشت. برای اطلاع بیشتر از این اختلال پیشنهاد می دهیم مقاله تیک چیست را نیز می توانید مطالعه فرمائید.

در یک تحقیق انجام گرفته شده در آمریکا محققان به این نتیجه رسیدند که 13 درصد پسران و 11 در صد دختران در سنین کودکی دچار نوعی تیک عصبی هستند. تیک عصبی کودکان به احتمال زیاد در طول 6 ماه درمان خواهد شد. اما در صورتی که این بیماری طولانی مدت شد و در مواقعی از روز شدت یافت باید تحت درمان قرار گیرند.

انواع تیک عصبی در کودکان

تیک های عصبی در کودکان بر اساس میزان زمان درمان به دو حالت گذرا و مزمن تقسیم می شوند. تیک های گذرا به علت عوامل روانشناختی ایجاد شده و بعد از بهبود وضعیت روانی کودک به مرور بهبود می یابد. تیک های ساده و زودگذر از زمان شروع تا حدود چند هفته و یا چند ماه به صورت خود به خود بهبود می یابد. این رفتارها بسیار کوتاه مدت هستند و انجام آنها چند ثانیه بیشتر به طول نمی انجامد.

تیک های مزمن اما ریشه در مشکلات عملکرد مغز دارد و بیشتر از 6 ماه ادامه دارد. این تیک ها همانند تیک های ساده هستند با این تفاوت که شدت آنها بیشتر است و کودک حتی در زمانی که دچار مشکل روانی نیست دچار تیک عصبی می شود. در صورت بروز چنین مشکلی کودک نیاز به درمان یا با دارو و یا لورتا  دارد.

انواع تیک عصبی در کودکان

علل به وجود آمدن تیک عصبی در کودکان

به وجود آمدن تیک عصبی درکودکان دلایل مختلفی دارد. گاهی تیک های عصبی بر اثر عملکرد سیستم مغزی اتفاق می افتد و گاهی این تیک های عصبی علل روانشناختی دارند. در هر صورت کودکانی که بیشتر در معرض اضطراب، تنش رفتاری، استرس و … هستند تیک عصبی طولانی مدت و مزمن خواهند داشت. در این مطلب به مهمترین علل به وجود آمدن تیک عصبی کودکان اشاره خواهد شد.

عوامل ژنتیکی

ممکن است تیک عصبی کودکتان به صورت ارثی از یکی از والدین و یا اقوام درجه یک به ارث رسیده باشد.

وسواس

گاهی وسواس های فکری باعث تکرار یک حرکت و یا یک صدا در کودکان خواهد شد.

افسردگی

افسردگی در کودکان گاهی خود را در قالب یک تیک عصبی مانند جویدن ناخن نشان می دهد.

محیط پر تنش

محیط پرتنش برای کودکان اضطراب آنها را افزایش داده و باعث می شود که تیک عصبی آنها افزایش یابد. اصولا تیک عصبی کودکان در مدرسه و در ایام امتحان تشدید می شود.

استرس های مزمن و طولانی مدت

داشتن استرس یکی از مهمترین دلایل به وجود آمدن تیک های عصبی است. کودکانی که در خانه و مدرسه احساس امنیت ندارند بیشتر در معرض تیک عصبی قرار می گیرند. استرس در این کودکان در عملکرد مغزی آنها تاثیر گذاشته باعث تشدید رفتارهای ایچنینی می شود.

چگونه با کودکی که تیک عصبی دارد رفتار کنیم؟

کودکی که دچار تیک عصبی است باید در محیطی آرام و به دور از تنش زندگی کند. والدین کودک باید به این نتیجه برسند که کودک رفتار غیر ارادی دارد و روی تیک عصبی خود هیچ تسلطی ندارد به همین دلیل تندی با کودک و همچنین ایجاد استرس در او، نه تنها این رفتار کودک بهبود نخواهد داشت بلکه با توجه به استرسی که به کودک وارد می شود وضعیت او بدتر خواهد شد. سعی کنید محیط را برای کودک آرام نمایید و در صورت تشدید تیک علت آن را تشخیص داده و برای کودک شرایط استرس زا را کنترل کنید. اما اگر کودک تیک عصبی مزمن دارد برای درمان او اقدامات لازم را انجام دهید. مراجعه به پزشک روانشناس و متخصص مغز و اعصاب می تواند برای درمان کودک مفید باشد. مراکز علوم اعصاب سایبر از مراکز درمانی مجهز است که با دستگاه های پیشرفته و درمان لورتا، قادر است تیک عصبی کودکان را درمان نماید.

 

روش های درمانی تیک عصبی روانشناختی کودکان

کودکانی که تیک عصبی ساده دارند بیشتر بر اثر مشکلات روانی دچار این مشکل شده اند. این مشکل کودکان گذرا است و اگر والدین و اطرافیان رفتار درستی با این کودک داشته باشند و محیط امنی برای کودک ایجاد کنند به مرور تیک عصبی آنها از بین خواهد رفت و نیاز به سایر روش های درمان تیک نخواهند داشت.

کودک را شماتت نکنید

شماتت کودکی که دارای تیک عصبی است و یا گفتن جملاتی مانند اگر این کار را انجام دهید دوستت ندارم نه تنها به کودک کمک نمی کند بلکه احساس امنیت او را نیز از بین می برد و این کودک بیشتر دچار تیک عصبی خواهد شد. لازم است بدانید تیک عصبی رفتاری غیر ارادی است که در محیط های نا امن افزایش می یابد.

محیطی که کودک در آن دچار تیک عصبی می شود را کنترل نمایید

کودکانی که دچار تیک عصبی می شوند اکثرا از دیگر کودکان حساس تر هستند. این کودکان را باید از محیط پرتنش و پراسترس دور کنید. این مکان ها تیک عصبی را برای کودکان تشدید می کند و این وظیفه والدین است که به هر طریقی محیط را برای کودک امن نمایند. با احساس امنیت کودک ناخودآگاه از شدت تیک های او کاسته می شود. رفتار خوب والدین با هم، رفت و آمد با دوستان صمیمی کودک، صحبت با مربی و معلم کودک جهت عدم ایجاد استرس برای کودک می تواند کنترل تیک عصبی کودک تاثیر به سزایی داشته باشد.

اجازه دهید کودک استراحت کافی داشته باشد

کودکان در صورتی که خسته باشند و یا خواب کافی نداشته باشند نیز دچار تیک عصبی خواهند شد. والدین این کودکان باید شرایطی فراهم آورند که کودکانشان بتوانند استراحت کافی داشته باشند.

اجازه دهید هیجان و انرژی کودک تخلیه شود

اجازه دهید کودکتان بازی های مورد علاقه خود را انجام دهد. برای او شرایطی فراهم آورید که بتواند انرژی خود را تخلیه کند و همزمان وقتی را برای بازی کردن با کودکتان اختصاص دهید. نوازش کردن کودک و در آغوش گرفتن او استرس را از او دور کرده و تیک عصبی او را کاهش می دهد.

مراجعه به متخصص برای درمان تیک عصبی

در صورتی که فرزندتان تیک عصبی بیشتر از6  ماه را تجربه کرد باید برای درمان بیماری او اقدامات لازم را انجام دهید. با روانشاس یا پزشک مشکل کودک را درمیان بگذارید و راه های درمان روانشناختی را امتحان کنید. ممکن است پزشک برای کودک داروهایی نیز تجویز نماید اما در صورتی که شرایط روانی او بهتر نشود درمان دارویی نمی تواند اثر چندانی در بهبود کودک داشته باشد. با مراجعه به مراکز علوم اعصاب سایبر از مشاوره و درمان های جدید و به روز این مراکز استفاده کنید. در این مراکز، مداخلات مغزی، روان درمانی و مشاوره کاملی در زمینه تیک عصبی کودکان به شما ارئه خواهد شد.

روش های درمانی تیک عصبی ارگانیک کودکان

در صورتی که کودک شما دچار تیک عصبی ارگانیک و مزمن است مشکل او در عملکرد نادرست شبکه های عصبی مغز او می باشد. درست است که رفتار غیر ارادی کودک در زمان نا امن بودن محیط، وجود تنش، اضطراب و استرس افزایش می یابد اما این تیک های عصبی حتی در زمان آرامش کودک نیز به سراغ او خواهد آمد. از این رو باید با مراجعه به  متخصص علوم اعصاب برای درمان او اقدامات لازم را انجام دهید. مراکز علوم اعصاب سایبر به کمک تکنولوژی های جدید روز دنیا سعی در بهبود کودکانی دارد که دچار تیک عصبی هستند. با هدایت و نظارت دکتر امین اسداله پور، متخصصان مراکز علوم اعصاب سایبر با ترکیبی از درمان پیشرفته لورتا و روان درمانی و مشاوره کودک و خانواده او، سعی می کنند که در مدت زمان چهارماه مشکلات تیک و توره را درمان نمایند.

تیک عصبی در کودکان باعث از بین رفتن اعتماد به نفس آنها شده و ممکن است در طولانی مدت اثرات سوئی در آنها داشته باشد. این وظیفه بر عهده والدین است که با بررسی دقیق مشکل کودک او را درمان نمایند. مراکز تخصصی سایبر می توانند به کمک تکنیک های روانشناسی و روان درمانی تیک عصبی گذرا کودک شما را کنترل نماید. در صورتی که کودک تیک عصبی مزمن داشت کلینیک سایبر به کمک روش درمانی لورتا و اصلاح شبکه های مغزی، کودک شما را درمان می نماید. این روش یکی از جدیدترین روش های درمانی روز دنیا است.

اختلالات تیک و توره

این اختلالات بسیار ناراحت کننده و ناتوان کننده است. توره به ترکیب تیک های صوتی و حرکتی اطلاق می‌شود. داروها معمولاً بر روی این اختلال بی‌تاثیر اند و اختلال روندی پیشرونده دارد. لورتا بر این اختلال بسیار موثر است و معمولاً به خوبی آن را درمان می کند.

لطفا ما را در اینستاگرام خود دنبال کنید: cyberneuro

15 Comments

  • احمد علوی, مارس 22, 2023 @ 15:52 Reply

    سلام خسته نباشید ببخشید پسر من کلاس اول هستش واقعا محیطی آرام بدون استرس برایش فراهم ولی نمی‌دونم چراچند روزی میشه یکی از چشماش تیک گرفته مخصوصا موقع گوشی دست میگیره یا تلویزیون نگاه می‌کنه خیلی ناراحتم ممنون میشم راهنماییم کنید چکار کنم خیلی بچه با هوش و سرزنده ی هستش خواهشاً کمکم کنید

    • کلینیک سایبر, مارس 23, 2023 @ 22:48 Reply

      سلام آقای علوی برای بررسی دقیق تر باید فرزند شما توسط دکتر ویزیت شوند. برای دریافت نوبت ویزیت می توانید با شماره 02144206861 تماس بگیرید.

    • ابوالفضل حیدری, آوریل 1, 2023 @ 02:23 Reply

      بی خیال بشید طی یک الی دو ماه انشالله برطرف میشه اصلا به روش نیارید

  • حسن مهداد, ژوئن 24, 2023 @ 15:46 Reply

    سلام وقت بخیر دخترم کلاس اول چند روز مداوم چشماشو یه سمت تاب میده

    • کلینیک سایبر, ژوئن 27, 2023 @ 21:03 Reply

      سلام دوست عزیز باید توسط دکتر ویزیت شوند. برای دریافت نوبت با شماره 02144206861 تماس بگیرید.

  • آمینه, جولای 13, 2023 @ 21:28 Reply

    سلام پسرم ۶ساله است.درس اش درمدرسه خیلی خوبه یادگیری اش هم خوبه.اماچندین وقت میشه گوشه نشین شده حرفی میگیم درست متوجه مطلب مون نمیشه.سراش رابه شکل غیرارادی تکان میده وچشم هایش’راهمچنان حرکت میده یابه شکلی سروچشم هایش’همزمان حرکت غیرارادی میکنن

    • کلینیک سایبر, جولای 25, 2023 @ 20:45 Reply

      سلام دوست عزیز، باید جناب دکتر ایشان را ویزیت کنند. برای دریافت نوبت ویزیت می توانید با شماره 02144206861 تماس بگیرید

  • زارعب, سپتامبر 8, 2023 @ 03:26 Reply

    با سلام پسرم چند ساله که هرچند وقت دچار تیک عصبی میشه مثل حرکات چشم و یا پا و سر و گردن و با بررسی هایی که متخصص انجام دادن و بررسی موقعیت هایی که این موارد زیاد دیده شد دقیقا زمانهایی بیشتر بود که در حال بازی با گوشی موبایل و یا تماشای فیلم بود

    • کلینیک سایبر, سپتامبر 10, 2023 @ 19:04 Reply

      سلام، دوست عزیز اختلال تیک با لورتا به خوبی قابل درمان می باشد. برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید. 02144206861

  • داوری, سپتامبر 14, 2023 @ 01:31 Reply

    باسلام پسرم ۱۰ سالشه ۱ماهه فقط بینیشو میکشه زود زود دکتر گوش حلق بینی هم بردم انحراف بینی داره ولی میگه از اون نیست خیلی کلافه کرده موقع کشیدن بینی با عجله وهول حرف میزنه میتونه تیک عصبی باشه؟

    • کلینیک سایبر, سپتامبر 17, 2023 @ 19:32 Reply

      سلام، بله ممکن است این رفتار به دلیل تیک باشد و نیاز به بررسی بیشتر دارد.

  • صدره, سپتامبر 15, 2023 @ 00:31 Reply

    سلام خسته نباشید پسرم تیک داره مرتب گلوشو صاف میکنه عدسی چشمشو بالا پایین میبره و چشم سمت چپش میپره چکار کنم عصبی شدم از رفتارش دارویی میشه تجویز کرد و از وقتی باردار بودم شوهرم رفته برنگشته و پدرش را ندیده

    • کلینیک سایبر, سپتامبر 17, 2023 @ 19:29 Reply

      سلام، دوست عزیز همان طور که توضیح دادیم اختلال تیک به خوبی با لورتا در مراکز سایبر قابل درمان می باشد بدون نیاز به مصرف قرص و دارو

  • مهرناز, نوامبر 21, 2023 @ 21:19 Reply

    سلام‌ پسرم ۱۰ ساله اش اس لب پاینش با دندانش می جود یک سال پیش موی سرش دور انگشتش می پیچند انگشت دست پاش کش میکنی صدا شان میکشه بچه های کوچیک کوتکش میزنه از خود دفاع کرده نمی تواند. گپ یک باره نمفامم .اما ده درس ش اول اس پیش کدوم دوکتر ببرم لطفآ راهنمای کنید

    • کلینیک سایبر, نوامبر 27, 2023 @ 22:17 Reply

      سلام، فرزندتان باید ویزیت شود. با شماره نزدیک ترین شعبه سایبر می توانید برای دریافت نوبت تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *