تحریک الکتریکی فراجمجمه ای مغز (TES)
به مجموعه ای از تکنیکهای تحریک الکتریکی مغز گفته می شود که به صورت غیرتهاجمی و با قراردادن پد الکترود بر روی سر انجام می گیرد. مهمترین نوع این تحریک ها؛ تحریک فراجمجمه ای با جریان مستقیم (tDCS) است که تحریک مغز با جریان بسیار خفیف برق مستقیم (در حد یک میلی آمپر یا یک هزارم آمپر) انجام می گیرد.
این روش برای اختلالاتی مانند افسردگی؛ سوء مصرف مواد و پارکینسون بسیار موثر و کارآمد است. روشهای دیگر تحریک الکتریکی عبارتند از تحریک فراجمجمه ای با جریان متناوب (tACS)؛ تحریک فراجمجه ای با نویز تصادفی (tRNS) و تحریک الکتریکی بصورت پالس (tPCS) که تمامی این سیستم ها در مراکز سایبر راه اندازی شده اند. هرکدام از این تکنیک ها برای برخی اختلالات کاربرد دارند و مناسب هستند و با صلاحدید و تشخیص دکتر اسداله پور به کار برده می شوند.
این روشها هیچگونه درد و آسیبی به همراه ندارند و نیازی به بیهوشی نیز وجود ندارد. دوره درمان تحریک الکتریکی مغز معمولا کوتاه و در حدود ۱۵ جلسه به صورت دو تا سه جلسه در هفته است. تاثیر این درمان معمولا بسیار سریع است و از حدود جلسه پنجم اثرات درمانی آشکار می شوند. برای بیمارانی که سابقه تشنج یا میگرن داشته باشند؛ استفاده از تحریک الکتریکی مغز توصیه نمی شود.
بازتوانی سکته مغزی
هدف نهایی در سکته های مغزی، رساندن فرد به جایی است که تا حد امکان، مستقلانه فعالیتهای خود را انجام دهد، به خصوص فعالیتها و مهارتهایی که به دلیل سکته از دست داده است یا دچار آسیب شده است. این امر از طریق تغییر و اصلاح فعالیت مناطق و شبکه های مغزی درگیر در سکته انجام می شود.
در مراکز علوم اعصاب سایبر، بر اساس گزارش بالینی و تصویربرداری های مغزی انجام شده، و نقشه مغزی، مکان یابی دقیقی از محل سکته انجام می شود. سپس پروتکل مخصوص هر فرد بر اساس محل ضایعه، طراحی می شود و در جلسات اعمال می شود. مجموع این فرآیند در کنار درمانهای دیگری مانند دارودرمانی، کاردرمانی و فیزیوتراپی، باعث بهبود سریع تر فرد، بازگشت و بازیابی سریع تر مهارتهای مغزی از دست رفته، افزایش کیفیت زندگی فرد و مراقبان، و در نهایت رسیدن هرچه بیشتر فرد به استقلال است.